νέαπρωτοσέλιδο ΓΤουρισμός

Στην Δανία η Περιφέρεια Κρήτης | τουριστική έκθεση «FERIE FOR ALLE2022»

Η Κρήτη θα αποτελέσει έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Δανούςκαι το έτος 2022. Με αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση FERIE FOR ALLE 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (MessecenterHerning) στο Χέρνιγκ της Δανίας, από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022, και στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Γενικά η πρόβλεψη των τουριστικών πρακτόρων της Δανίας για τις φετινές τουριστικές ροές από τη χώρα αυτή προς την Ελλάδαείναι ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με το έτος 2019, και ίσως ελαφρώς αυξημένες, με την προϋπόθεση ότι θα σιγήσουν οι σειρήνες του πολέμου. Μεγάλο μέρος των Δανών τουριστών θα κινηθεί προς το νησί μας όπως φάνηκε από το ενδιαφέρον τους για το Περίπτερο της Κρήτης, και όπως προκύπτει από τα στοιχεία των προ-κρατήσεων και τις συναντήσεις με Τουριστικά Στελέχη που είχαν στην έκθεση οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Επίσης αισιόδοξο γεγονός, η επανεκκίνηση τόσο της απευθείας πτήσης από το αεροδρόμιο Billund προς την Σητεία το 2023, όσο και των υπόλοιπων πτήσεων από την Σκανδιναβία προς το αεροδρόμιο της Σητείας.

Στην Τουριστική ΈκθεσηFERIE FOR ALLE 2022, στην οποία έλαβαν μέρος 660εκθέτες, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο περίπτερο 60 τμ του ΕΟΤ,το οποίο επισκέφθηκαν εκτός των άλλων ο Έλληνας Πρέσβηςστη Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης, καθώς και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Δανίακ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν. Σημαντική ήταν η συμβολή στην άρτια διοργάνωση παρουσίας της Περιφέρειας στην Έκθεση του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών κ. Παύλου Μούρμα και των συνεργατών του κ. Μιχάλη Αλφαρά και Αθηνάς Νέλλα από την κεντρική Υπηρεσία του Ε.Ο.Τ.

Στην  αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων κ. ΜανόληςΒολικάκης, το στέλεχος του Τμήματος κ. Μανόλης Φουντουλάκης και ο συνεργάτηςτου κ. ΔημοσθένηςΠαγωνάκης. Η αποστολή πλαισιώθηκε επίσηςαπό επιχειρηματίες και τουριστικούς πράκτορες του νησιού μας, όπως και από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων της Σητείας κ. Ιωάννη Κακουράκη.

Η τουριστική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στηρίζεται στο φυσικό κάλος του νησιού, τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του, τον γαστρονομικό πολιτισμό του, τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού,αλλά και την ισχυρή παράδοση φιλοξενίας των Κρητικών παρουσιάστηκε στους περίπου42.000 επισκέπτες της εν λόγω Έκθεσης, προσέλευση ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το 2020 λόγω των υγειονομικών περιορισμών και των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία.

Από την επιτυχημένηπαρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Δανίας FERIE FOR ALLE 2022 φαίνεται ότι η προτίμηση που ήδη δείχνει η σημαντική τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας στην Κρήτη θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και οι τουριστικές ροές από τη Βόρεια Ευρώπη θα σημειώσουν περαιτέρω αύξηση το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την αυθεντικότητα των προορισμών της και των εμπειριών που προσφέρει – βασικό ζητούμενο του σκανδιναβικού κοινού στους τόπους που επισκέπτεται – η Περιφέρεια Κρήτης φιλοδοξεί να κινείται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις της αγοράς της Βόρειας Ευρώπης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr