Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Χανιά | απατεώνες «άρπαξαν» 83.000€ από επιχειρηματία και 2.000€ από σχολείο

Τρεις νέες ηλεκτρονικές απάτες, σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη, με την λεία των επιτήδειων να ξεπερνά τις 200.000€.

Στα Χανιά, θύμα έπεσε ένας επιχειρηματίας 47 ετών, που στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική συναλλαγή, αντιλήφθηκε ότι το ποσό των 83.000€ «έκανε φτερά» από τον λογαριασμό του.
Επικοινώνησε με την τράπεζα, όπου του έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν ύποπτες συναλλαγές σε άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό της Γερμανίας. Την υπόθεση ερευνά η υποδιεύθυνση ασφάλειας.

Σε άλλη περίπτωση, επιτήδειοι απέσπασαν το ποσό των 2.000 ευρώ από σχολείο των Χανίων, στέλνοντας στον διευθυντή ένα e-mail που υποτίθεται είχε σταλεί από τράπεζα. Με τις κινήσεις που ζητούσαν οι επιτήδειοι από τον παραλήπτη να κάνει, κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα, που προορίζονταν για τις ανάγκες του σχολείου.

Η τρίτη απάτη αφορά σε γιατρό στο Ηράκλειο, ο οποίος έχασε από τον λογαριασμό του το ποσό των 120.000€.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης επικοινώνησε με τον γιατρό με σκοπό να πραγματοποιήσει ένα ραντεβού. Στη συνέχεια, κατάφερε να τον πείσει να του δώσει το IBAN του, με τη πρόφαση ότι ήθελε να τον πληρώσει ηλεκτρονικά για τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να υφαρπάξει το τεράστιο πόσο των 120.000 ευρώ.

Η απάτη σημειώθηκε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ενώ ο 62χρονος ανακάλυψε ότι λείπουν τα χρήματα από το τραπεζικό του λογαριασμό, χθες Τρίτη 1 Φεβρουαρίου. Το περιστατικό ερευνά η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr