Οργή και άγχος για τις αιτήσεις συντάξεων των αγροτών | ΕΦΚΑ

Έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια εκφράζουν οι αγρότες για την έκδοση μειωμένων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. Στο «πάγωμα» βρίσκονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ΕΦΚΑ εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με καταγγελίες των αγροτών, παρόλο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, δε λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη με συνέπεια σοβαρές βιοποριστικές δυσκολίες.

Ακόμη, σύμφωνα με καταγγελίες και διαμαρτυρίες αγροτών, οι συντάξεις που εκδίδονται είναι μικρότερες συγκριτικά με όσες συντάξεις έχουν εκδοθεί, πριν την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου.

Επειδή οι λιγοστοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει στις κατά τόπους Δ/νσεις ΕΦΚΑ Αγροτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επειδή τα προβλήματα επεκτείνονται, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος, αλλά και για άλλες αιτήσεις, που αφορούν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.ά.

Οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μουλκιώτης  ρωτούν τον υπουργό εργασίας εάν ισχύει η μείωση της σύνταξης και οι καταγγελίες των αγροτών.

Μοιραστείτε την είδηση