ΑρθρογραφίανέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Α

Κίσαμος | Οι 5+1 εκλεκτοί του Γιώργου Μυλωνάκη – ρεπορτάζ

Αμέσως μετά την καθαρή νίκη Μυλωνάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, άρχισαν και οι πρώτες συζητήσεις με τη μορφή «ψιθύρων» για τα πρόσωπα που θα στελέχωναν την ομάδα «κρούσης» για τη νέα θητεία που ενεργοποιείται με την έναρξη και του 2024. Ήταν τότε, που ο δήμαρχος Κισάμου προς κάθε κατεύθυνση διεμήνυε ότι «αυτό που προέχει είναι να τελειώσει ομαλά η τρέχουσα θητεία», λέγοντας σε συνεργάτες και μη ότι «δεν είναι της ώρας η συζήτηση αυτή», αναφερόμενος στους επιτελείς που εκείνος θα τοποθετούσε δίνοντας «χαρτοφυλάκιο» αντιδημάρχου. Ο καιρός πέρασε και απόψε το biskotto.gr παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα τους 5+1 εκλεκτούς του δημάρχου Κισάμου για τις θέσεις αυτές.

Τους 5 αντιδημάρχους δηλαδή και τον επόμενο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου. Κύριο χαρακτηριστικό των τοποθετήσεων στις καίριες αυτές θέσεις είναι η εμπιστοσύνη του κ. Μυλωνάκη στις «μεταγραφές» του φθινοπώρου που ώθησαν την ομάδα του σε ευρεία εκλογική νίκη, αλλά και ο ρόλος της λεγόμενης «Παλαιάς Φρουράς».

Έχουμε λοιπόν και λέμε: η βασική πρώτη 5αδα θα αποτελείται από τους εξής: Γιώργος Σκορδυλάκης, Βασίλης Γλαμπεδάκης, Γιώργος Μακράκης, Γιάννης Κελαϊδής και Γιώργος Καρτσωνάκης. Όσο για την νευραλγική θέση του προέδρου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κισάμου θα προκρίνει την επιλογή του Νεκτάριου Ζουριδάκη. Το πρώτο συμπέρασμα που αποκομίζει κανείς είναι ότι μόνον ο Γιάννης Κελαϊδης παραμένει στη θέση του συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία της περιόδου 2019-2023. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι νέα πρόσωπα ή περίπου νέα, καθώς έχουν αυτοδιοικητικό παρελθόν ακόμη και σε θέσεις διοίκησης και αποφάσεων. Πάμε να δούμε αναλυτικά τώρα το προφίλ των 5+1 εκλεκτών του Γιώργου Μυλωνάκη που θα εκκινήσουν από τις θέσεις αυτές.

Γιώργος Σκορδυλάκης

Ήταν και πάντα θεωρείτο στενός συνεργάτης του δημάρχου Κισάμου, όπως επίσης του πιστώνεται το καλό εκλογικό αποτέλεσμα παρά τις πιέσεις στις δυτικές συνοικίες του Δήμου. Ο κ. Σκορδυλάκης αφού πέρασε προ διετίας περίπου μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του επανήλθε δυναμικός και αναλαμβάνει τον απαιτητικό τομέα της καθαριότητας. Ο ίδιος κατέγραψε ανάλογη θητεία στο ίδιο πόστο κατά την περίοδο 2011-2014. Και όπως δηλώνει στο στενό του περιβάλλον «μου αρέσει να διατηρούμε την πόλη και το Δήμο μας καθαρό, είναι αρχοντιά και καλή εικόνα για τους επισκέπτες».

Βασίλης Γλαμπεδάκης

Μια από τος ηχηρές προεκλογικές μεταγραφές, λαμβάνει την ευθύνη να υπηρετήσει το Δήμο Κισάμου από τη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας. Ο κ. Γλαμπεδάκης είχε τονίσει και προεκλογικά ότι «γνωρίζει καλά τον τομέα αυτό» και εμφανίζεται έτοιμος για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Γιώργος Μακράκης

Πρόκειται για τον mister Ιναχώριο, φυσιογνωμία χαμηλών τόνων και ευρείας αποδοχής, με καταγεγραμμένη πορεία και αυτοδιοικητικά «χιλιόμετρα».

Ο κ. Μακράκης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Γιάννης Κελαϊδης

Ο πρώην (και νυν) αντιδήμαρχος Αθλητισμού είναι ο μόνος που παραμένει στη θέση του. Από τα «αγαπημένα παιδιά» του δημάρχου Κισάμου παρέδωσε φάκελο με θετικό πρόσημο στα αθλητικά του Δήμου και ανανεώνει τη θητεία του στη θέση αυτή. Ο ίδιος υπογραμμίζει: «είναι το πάθος μου ο αθλητισμός, δουλεύω με όρεξη πάνω στις ελλείψεις του Δήμου μας κυρίως σε υποδομές και αθλητική κουλτούρα».

Γιώργος Καρτσωνάκης

Σάρωσε στις εκλογές του Οκτώβρη εκμεταλλευόμενος τις συμμαχίες που χτίζει χρόνια τώρα και την ευρεία αποδοχή του, σε συγκεκριμένη μερίδα του εκλογικού σώματος. Αναλαμβάνει την «καυτή πατάτα» της υδροάρδευσης αντί του Θεόφιλου Χριστουλάκη που παραδίδει τη σκυτάλη στον τομέα αυτό.

Τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα λάβει κατόπιν της σχετικής πρότασης Μυλωνάκη που θα τεθεί σε ψηφοφορία ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Ζουριδάκης.

Μένει τώρα να δούμε και τι έχει στο μυαλό του ο κ. Μυλωνάκης τόσο για τη διάρκεια της θητείας των αντιδημάρχων, καθότι ο δρόμος της πενταετίας είναι αρκετά μακρύς, όσο και για τις υπόλοιπες θέσεις στις εταιρίες του δήμου Κισάμου.

Επίσης ερωτηματικό είναι το αν και πως θα αξιοποιηθεί ο πρώτος σε ψήφους και αποδοχή του συνδυασμού, επίσης επιστήθιος συνεργάτης του δημάρχου, Σπύρος Μαυροδημητράκης.

Στα σίγουρα πάντως δεν αποκλείονται και τυχόν εκπλήξεις αν και ο Γιώργος Μυλωνάκης έχει δείξει ότι δεν αρέσκεται σε αυτές…

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr