Μελέτη ύψους 700.000€ για τον νέο Κερίτη

Μελέτη ύψους 700.000 ευρώ περιλαμβάνει η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή νέας γέφυρας στον Αλικιανό που θα αντικαταστήσει το ιστορικό μνημείο του Κερίτη που κατέπεσε από τις έντονες νεροποντές του Φλεβάρη.

Με τις ευλογίες και την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη το έργο αναφέρεται ως «απολύτως αναγκαίο» ενώ στην εν λόγω απόφαση επισημαίνεται ότι:
«είναι επιτακτική ανάγκη να εκπονηθεί το ταχύτερο δυνατό η μελέτη για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη, προκειμένου με την υλοποίηση του έργου να αποκατασταθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση και να εξασφαλιστεί ασφαλής και επαρκής διάβαση του ομώνυμου ποταμού».

Η ανακοίνωση του υπουργείου δίνει μάλιστα λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση του έργου, στον προυπολογισμό της οποίας συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι.
«Λόγω αδυναμίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Πλατανιά, να εξασφαλίσουν τους πόρους που απαιτούνται για τη μελέτη του θέματος, η χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Στην υπουργική απόφαση υπογραμμίζεται επίσης:

-Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά δεν έχει την απαραίτητη τεχνική επάρκεια για τη διαχείριση της εκπόνησης της μελέτης του θέματος και το τεχνικό δυναμικό της Περιφέρειας Κρήτης έχει διατεθεί για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων πρόσφατων καταστροφών, απαιτείται η ανάληψη της υπόψη μελέτης από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

-Για την ταχεία εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη απαιτείται η συνεχής συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Πλατανιά.

-Σε προπαρασκευαστικές συσκέψεις και συνεννοήσεις των εμπλεκόμενων φορέων, έγινε επεξεργασία σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης για τον καθορισμό των όρων της συνεργασίας για την υλοποίηση της υπόψη μελέτης.

Μοιραστείτε την είδηση