Αιχμές Μαρκογιαννάκη για τα κονδύλια

Αιχμές κατά του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης για ανύπαρκτες υποδομές, έλλειψη προγραμματισμού και αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ, αφήνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης, αναφέρει:

«Δυστυχώς, η Περιφέρεια Κρήτης πάτωσε καταλαμβάνοντας  την 10η θέση (!)  στη λίστα με τις 13 περιφέρειες της χώρας που παίρνουν κάτω από τη βάση στην απορροφητικότητα  του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων».

«Επιβεβαιώνονται όλα όσα λέμε τους τελευταίους μήνες, περί ανύπαρκτων υποδομών και έλλειψης προγράμματος και ολοκληρωμένων πλάνων. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει η νυν Περιφερειακή αρχή περί υψηλών ρυθμών απορρόφησης των κονδυλίων και για τον μεγάλο αριθμό έργων που εκτελούνται στο νησί, οι αριθμοί την διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Υπογραμμίζει την αδυναμία της νυν περιφερειακής αρχής, ακόμη και για τα αυτονόητα, καθώς δεν απορροφήθηκε ούτε το ένα τέταρτο των πόρων που έχει στη διάθεσή της ενώ τελειώνοντας, κάνει λόγο για ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Κρήτη.

«Εξίσου προφανής είναι πλέον και η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής στην ηγεσία της Περιφέρειας. Ο κ. Αρναουτάκης δοκιμάστηκε. Και αδυνατεί να πράξει τα δέοντα. Ήρθε η ώρα να απολογηθεί και να κριθεί από τον Κρητικό λαό. Ήρθε η ώρα την αλλαγή να φέρει ο συνδυασμός μας «Η Κρήτη Μπροστά»».

Μοιραστείτε την είδηση