Γ. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: «Να προστατεύουμε τα σύμβολα του τόπου»

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο νομός Χανίων και η Κίσαμος, μετά και τις καταστροφές των πρόσφατων θεομηνιών, φαντάζει ακόμα προκλητικότερη και ακατανόητη η υβριστική δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου. Και το ακόμα πιο εξοργιστικό, είναι πως αυτή προέρχεται από ένα πρόσωπο που – όπως έμαθα – κατέχει και δημόσιο αξίωμα.

Παρά το γεγονός πως ο Σεβασμιώτατος έδωσε ο ίδιος τις απαντήσεις του και σίγουρα δεν έχει καμία ανάγκη υπεράσπισης, νιώθω υποχρεωμένος και ως πρόσωπο και ως αιρετός και πρώην δήμαρχος, να καταδικάσω αυτό το απαράδεκτο συμβάν και να εκφράσω την απόλυτη στήριξή μου στο πρόσωπο και τον θεσμό του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου.

Σε μια εποχή που συχνά χάνεται το μέτρο, θεωρώ πως πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα μια ενέργεια που ξεφεύγει από κάθε ανεκτό όριο, καθώς προσβάλλει την κεφαλή της εκκλησίας του τόπου μας.  Δεν θα είχα κανένα λόγο και κανένα δικαίωμα να σχολιάσω μια δημόσια κριτική με παράθεση σκέψεων, προτάσεων και επιχειρημάτων.  Όμως, μια υβριστική επίθεση από ένα δημόσιο πρόσωπο σε έναν Μητροπολίτη, επειδή διαφωνεί ή ενοχλείται από αυτά που δημόσια –αλλά με ευπρέπεια- αναφέρει ως σκέψεις του, πρέπει να καταδικάζεται άμεσα και απερίφραστα από όλους, γιατί αλλιώς ίσως να είναι η αρχή για επικίνδυνα μονοπάτια.

Είναι προσβολή για την Κίσαμο να δέχεται μια αήθη δημόσια επίθεση ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, που όχι μόνο ως θεσμός αλλά και ως πρόσωπο χαίρει του απολύτου του σεβασμού μας. Και με την ευκαιρία, θέλω να τονίσω πως και εγώ προσωπικά τον εκτιμώ ιδιαίτερα και θεωρώ τυχερό τον τόπο μου που έχει ένα τόσο άξιο και εμβληματικό ιεράρχη, ο οποίος συνεχίζει ένα μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο, διαδεχόμενος μια από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές προσωπικότητες όλων των εποχών, τον Μακαριστό Μητροπολίτη μας, Ειρηναίο Γαλανάκη.

Μια τέτοια κρίσιμη περίοδος πρέπει να μας βρίσκει ενωμένους και σίγουρα οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τα σύμβολα, τους θεσμούς και τις προσωπικότητες που διαθέτουμε.

Μυλωνάκης Γεώργιος
Πρώην δήμαρχος Κισάμου & επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης

Μοιραστείτε την είδηση