Ο Δήμος Πλατανιά στο Tipicita Festival 2019

Ως τιμώμενη περιοχή ο Πλατανιάς, έκανε την εμφάνισή του, στο Φέρμο της Ιταλίας για το 27ο Φεστιβάλ Tipicita.

Με δικό του περίπτερο και δράσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις, ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Χανίων, με υποστηρικτή την Anek Lines, παρευρέθηκε στο Tipicita, που έχει ως αντικείμενο τον Τουρισμό, την Γαστρονομία και τον Πολιτισμό,

Στόχος της συμμετοχής στην εκδήλωση, είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων μέσα από τις εκθέσεις “Tipicita” στην Ιταλία και “Γη – Πολιτισμός – Τουρισμός στον Δ. Πλατανιά.

Το Δήμο Πλατανιά εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Καπνισάκης, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΗΠ) και Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά, την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο κ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιώργο Ζυμβραγάκη, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Χανίων (ΕΤΑΝ).

Πρεσβευτής του γαστρονομικού μας πολιτισμού, ο chef Γιώργος Μακρής, παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του Ιωάννη Κουφό και Ηλία Παπαδεράκη, το γαστρονομικό μας πλούτο, μέσα από ένα διαδραστικό κρητικό δείπνο και  παράλληλα ομιλία για την Κρητική Διατροφή.

Γευσιγνωσία
Gala Dinner

Τον πλούτο της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, παρουσίασε, ο Χανιώτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο», με δρώμενα που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες, δίνοντας ιδιαίτερο «χρώμα» στο περίπτερο του Δήμου Πλατανιά με τη λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου.

Μοιραστείτε την είδηση