νέαπρωτοσέλιδο ΓΤέχνες & Πολιτισμός

Συνάντηση Π. Σημανδηράκη με Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων

Στο γραφείο του υποδέχθηκε την Πέμπτη 23/04/2020, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων Ζαχαρία Πιστόπουλου και Γιώργο Καλλιγερή αντίστοιχα, όπου συζήτησαν την πορεία της ανάπλασης της περιοχής των Ταμπακαριών επί της οδού Βιβιλάκη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Ξανθουδάκης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης, Χαζιράκης Νίκος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αποφασίστηκε από πλευράς του Δήμου Χανίων να προχωρήσει και η μελέτη αποκατάστασης για την ανάπλαση του βόρειου παραθαλάσσιου κρηπιδώματος της οδού Βιβιλάκη, που είχε μείνει εκτός της μελέτης που εκπονείται σήμερα. Το τμήμα αυτό είναι βαρύνουσας σημασίας και αξίας για την προστασία και την ανάδειξη του Δημοσίου χώρου της περιοχής αυτής, που χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό της ενδιαφέρον.

Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα έκλεισε με την δέσμευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την συνδρομή από πλευράς του με όλες τις δυνατότητες που έχει, προκειμένου η περιοχή να αναδειχθεί στο σύνολο της.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή