νέαπρωτοσέλιδο ΓΤέχνες & Πολιτισμός

Σεμινάριο Αγιογραφίας | σε εξέλιξη οι εργασίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο του Θρησκευτικού-Επιμορφωτικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης Ενηλίκων της Ευαγγελικής Εκκλησίας της πόλης Thüringen της Γερμανίας και θα φιλοξενηθεί στην ΟΑΚ έως τις 23 Νοεμβρίου 2019.

Στο Σεμινάριο συμμετέχουν (Πάστορες, Θεολόγοι, Καθηγητές κ.ά.) με Υπεύθυνη Επιμόρφωσης και διά βίου μάθησης του Κέντρου Επιμόρφωσης Ενηλίκων, την Πάστορα  και Φιλόσοφο Dorothea Höck.

Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδος και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ Κωνσταντίνας Στεφανάκη, θα αγιογραφήσουν την εικόνα του Προφήτη Ηλία, ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν ομιλίες που σχετίζονται με την ιστορία της Κρήτης, αλλά και την Ιστορία και Θεολογία της Εικόνας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε: «Ο προφήτης Ηλίας στην έρημο και στο όρος Χωρήβ» (Dorothea Höck), «Η ιστορία και ο πολιτισμός της Κρήτης» (Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ), «Η Εικόνα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Απόψεις από την Ιστορία, τη Θεολογία και τη Συμβολική», «Ο προφήτης Ηλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και παράδοση» (Αικατερίνη Καρκαλά, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ) και «Εικονίζοντας» (Μαρία Χατζηαποστόλου, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα, Επισκοπή Κισάμου), τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (Δρακώνα), την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής κ.ά.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr