νέαπρωτοσέλιδο ΓΤέχνες & Πολιτισμός

Δήμος Χανίων | υποδοχή εκπαιδευτικών & μαθητών προγράμματος ERASMUS

Εκπαιδευτικούς και μαθητές της Κροατίας και της Σλοβακίας, που συμμετέχουν στη δράση «EuropeanSchoolPost», στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS και βρίσκονται αυτό το διάστημα στα Χανιά, υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη5/8/2021, το πρωί, στο Δημαρχείο η Αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Κροατίακαι την Ελλάδα (5ο Γυμνάσιο Χανίων).

Η κα. Ζερβουδάκη καλωσόρισε τα μέλη των ξένων αποστολών στην πόλη μας και τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ERASMUS, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Παράλληλα, η κα. Ζερβουδάκη παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, ενώ απάντησε και στις απορίες των μελών της αποστολής.

Η Αντιδήμαρχος Χανίων συνεχάρη τέλος τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου Χανίων, που συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, προωθώντας προγράμματα, πουκαλλιεργούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα των παιδιών, κάνοντάς τους ενεργούς πολίτες.

Η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr