Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Β

Αρναουτάκης για Φεστιβάλ Κισάμου: «ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα των προϊόντων. Το τρίπτυχο της επιτυχίας»

Ως ένα από τους σημαντικότερους τοπικούς αναπτυξιακούς θεσμούς που συμβάλει σημαντικά στην κοινή προσπάθεια των τοπικών φορέων των παραγωγών των Δήμων, της Περιφέρειας στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κισάμου των Χανίων της Κρήτης, χαρακτήρισε το φεστιβάλ γεύσεων και τέχνης που εγκαινιάστηκε χθες στην Κίσαμο Χανίων.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, Βουλευτών, φορέων και πλήθους κόσμου, συνεχάρη τον Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη για την καλή οργάνωση και επιτυχία του φεστιβάλ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες δυνατότητες  της περιοχής, των Χανίων, της Κρήτης στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και στην ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με έμφαση στο τρίπτυχο της επιτυχίας που είναι η ποιότητα, η ταυτότητα και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων καλώντας όλους  σε συνεργασία -συστράτευση να επενδύουν σε αυτό τον στόχο.

Πρόσθεσε επίσης ότι: «η Περιφέρεια πρωτοστατεί, συμμετέχει σε συνεργασίες με  φορείς στην υλοποίηση έργων υποδομής και δράσεων που ενδυναμώνουν την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και αναδεικνύουν τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα».

Μάλιστα έγινε αναλυτική αναφορά από τον Περιφερειάρχη στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως και στην δυναμική ανάπτυξη της Κισάμου, ενώ ενημέρωσε για τις διαδικασίες – ενέργειες που προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου στην Κίσαμο.

Τον Περιφερειάρχη, τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους εκθέτες και το πλήθος των παρισταμένων  καλωσόρισε ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ πριν τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη κκ Αμφιλόχιο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε  στην σημαντικότητα και στην επιτυχία του φεστιβάλ που πραγματοποιείται για 14 συνεχόμενα χρόνια. Επίσης στην σημαντικότητα του φεστιβάλ που φέτος έχει περισσότερα από 50 περίπτερα αναφέρθηκαν οι Βουλευτές Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης η Σέβη Βολουδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής. Το 14ο Κισαμίτικο Φεστιβάλ Γεύσεων και Τέχνης, θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου και γίνεται από τον Δήμο με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων βιοτεχνιών, συνεταιρισμών, παραγωγών και πολιτιστικών συλλόγων.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, για έναν σημαντικό θεσμό για την πόλη της Κισάμου, ο οποίος αρχικά ξεκίνησε ως Κισαμίτικος Αύγουστος και στη συνέχεια ως φεστιβάλ Κισαμίτικης κουλτούρας, με σκοπό κάθε φορά να αναδεικνύει τον πολιτισμό, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τα αγνά τοπικά προϊόντα.

Η γιορτή των γεύσεων, της τέχνης και της παράδοσης, επιδιώκει να συνδεθεί και με το τουριστικό προϊόν της περιοχής, καθώς η Κίσαμος αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Σύμφωνα με τα στελέχη του Δήμου,  ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την Κρήτη μέσα από τους θησαυρούς που προσφέρει η γη και οι άνθρωποι της, αλλά και από μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr