«Μπλοκ» στο κάπνισμα από Κικίλια | τριψήφιος αριθμός καταγγελιών

Ειδικός τριψήφιος αριθμός πρόκειται να δημιουργηθεί, με τον οποίο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν όσους παραβιάζουν τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κικίλιας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, το πρόστιμο σε περίπτωση παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου για τους καταστηματάρχες θα είναι υπερδεκαπλάσιο από αυτό που θα κόβεται στους ιδιώτες.

«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε πως οι «ώριμοι» καπνιστές θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο ενώ όσοι τον παραβιάζουν «θα υποστούν τις συνέπειες».

Η αντικαπνιστική καμπάνια θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικολέττα Βογιατζάκη

Παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - MSc στην Ειδική Αγωγή

Νικολέττα Βογιατζάκη έχει δημοσιεύσει 855 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικολέττα Βογιατζάκη