Ντόρα | «Οδηγός η συμφωνία αλήθειας με τον λαό»

Στο γεμάτο από κόσμο Πορτοκάλι Hall η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στους φίλους της, μίλησε για νέα εποχή και υποσχέσεις που τηρούνται από την σημερινή κυβέρνηση. Έκανε σαφή και συγκεκριμένη αναφορά στον ΒΟΑΚ και τη «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ένας νέος αέρας πνέει σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένας νέος αέρας πνέει κι εδώ στα Χανιά. Τα δικά μας τα Χανιά, όπου για ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, ήταν αδικημένα, τα Χανιά, στα οποία μεγάλα έργα είχαν μείνει πίσω. Έργα υποδομής, που ήταν απαραίτητα. Παραμονές των εκλογών σας είχα πει πως στα Χανιά θα βάλουμε τον πήχη ψηλά, τον βάλαμε ψηλά και σήμερα δρομολογούμε αυτά τα έργα υποδομής τα οποία ήταν τόσο πολύ αναγκαία για το νομό μας».

Και συνέχισε: «Δρομολογείται όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ. Ο ΒΟΑΚ επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα. Ήμουν νια και γέρασα αλλά πραγματικότητα είναι πως από την στιγμή που η κυβέρνηση το έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα, εδώ και επτά μήνες προχωρούν οι μελέτες, θα περάσουμε στην φάση των περιβαντολλογικών μελετών και αμέσως μετά θα γίνει η δημοπράτηση το 2021. Ο ΒΟΑΚ θα γίνει από το Καστέλι μέχρι το Λασίθι, ένα αίτημα που είχαμε εδώ και χρόνια. Ο ΒΟΑΚ θα είναι ένας τεράστιος, ωραίος δρόμος, που θα συνδέει πραγματικά την Κρήτη».

Η πρώην Υπουργός κατέληξε: «Τώρα είναι η ευκαιρία να δουλέψουμε όλοι μαζί πέρα από οποιεσδήποτε διαφορές. Το έχω δηλώσει και σε όλους τους δημάρχους του νομού Χανίων, ότι για μένα δεν υπάρχουν κομματικοί δήμαρχοι στη φάση αυτή, υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι πρέπει να στηριχτούν, πρέπει να βοηθηθούν, για το καλό της πόλης και των πόλεων. Με αυτή τη λογική κινείται και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με αυτή τη λογική θα κινηθούμε και εμείς. Μόλις 8 μήνες πριν, δίναμε μαζί τον αγώνα για την παράταξη μας, τον αγώνα να αλλάξει η χώρα πορεία, να αλλάξει σελίδα. 8 μήνες πριν βάλαμε τέλος στον λαϊκισμό. Έπειτα από 10 χρόνια ύφεσης και δυσκολιών, σήμερα, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη σιγουριά. Αυτό το διάστημα των οχτώ μηνών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν κάνει πράξη την συμφωνία αλήθειας που επισφραγίστηκε στις 7 Ιουλίου του 2019 με την εμπιστοσύνη σας. Βήμα-βήμα, σε κάθε τομέα- οικονομία, ανάπτυξη, παιδεία, ασφάλεια, υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, και πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το ρυθμό του μεταρρυθμιστικού μας έργου».

Μοιραστείτε την είδηση