B. Διγαλάκης | «Aς είμαστε ρεαλιστές, χρειάζεται υπομονή – βρήκαμε ήδη χορηγούς» (video+photos)

Έτοιμος να απαντήσει σε απορίες, αξιώσεις και αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, των γονέων και των μαθητών, εμφανίστηκε ο υφυπουργός παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο Κισάμου.

«Να είμαστε ρεαλιστές, υπό προϋποθέσεις ένας τυπικός χρόνος που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι 4 χρόνια και κάνουμε προσπάθειες να συρρικνωθεί».
«Έχουμε τους χώρους και προχωράμε συντονισμένα, είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη για τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου»

Ο κ. Διγαλάκης μάλιστα, εξήγησε στους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά και εκπαιδευτικοί, ότι: «Θα πρέπει όλοι να είμαστε ρεαλιστές, διότι μιλάμε για ιστορικές αποφάσεις και νέο σχολικό συγκρότημα 4 κτιρίων, δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.
Θα γίνει ένα κτίριο για το ΓΕΛ, ένα για το ΕΠΑΛ, γυμναστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων.»

«Λαγός» στο καπέλο

Στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του και πριν δεχθεί ερωτήσεις, ο κ. Διγαλάκης αιφνιδίασε το ακροατήριο λέγοντας ότι: «ήδη έχουν βρεθεί οι μισές από τις 20 προκατασκευασμένες αίθουσες που χρειάζονται, έπειτα από επικοινωνία και διαρκείς διαβουλεύσεις που είχε το υπουργείο με εταιρείες στην Αθήνα, οι οποίες θα τις χορηγήσουν δωρεάν. Συνεχίζουμε την αναζήτηση και για τις υπόλοιπες».

Μάρτιος ή νωρίτερα

«Πρώτο μέλημά μας, να επιστρέψουν τα παιδιά σε πρωινά μαθήματα. Γίνεται προσπάθεια για να συρρικνωθεί ο χρόνος που απαιτείται για αυτό. Ευελπιστούμε να το καταφέρουμε έως τις αρχές Μαρτίου ή και νωρίτερα, με δωρεά ορισμένες αίθουσες στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης», τόνισε ο κ. Διγαλάκης.

Μυλωνάκης για δρομολόγια ΚΤΕΛ

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών. Είναι φλέγον ζήτημα και θεωρώ ότι Δευτέρα με Τρίτη θα έχει ρυθμιστεί», είπε ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

«Υπάρχουν παιδιά που κοιμούνται στα θρανία το απόγευμα και επειδή πεινούν παραγγέλνουν ντελίβερι», τόνισε η Έμμυ Νταγκουνάκη – καθηγήτρια ΓΕΛ.
Ξανθουδάκης Γιώργος – αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Χανίων
«Θελουμε αν γίνεται πρωινά μαθήματα, το αργότερο μέχρι τις 8 Γενάρη» είπε απευθυνόμενος στον κ. Διγαλάκη ο Γιώργος Μπέκας – Πρόεδρος 15μελούς ΓΕΛ ενώ ο κ. Διγαλάκης του απάντησε ότι «αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και χρειάζεται υπομονή έως Φλεβάρη – Μάρτη».
«Ελπίζουμε πάρα πολύ σε εσάς και ευχόμαστε καλή επιτυχία» είπε προς τον κ. Διγαλάκη ο Γιώργος Ψαράκης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Κισάμου.
Θοδωρής Τζανουδάκης – πρόεδρος 15μελους ΕΠΑΛ
Χάρης Παπαευαγγέλου – διευθυντής ΓΕΛ Κισάμου

«Πείτε μας παρακαλώ αν μπορούμε να συζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Εμείς ψάχνοντας βρήκαμε κάτι αν θέλετε να το δούμε», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Διγαλάκη, ο Νεκτάριος Ζουριδάκης, διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου. Ο κύριος Διγαλάκης απάντησε ότι «αυτό είναι θέμα δικό σας, της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής. Θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί καλύτερη λύση από αυτή που μπορούμε να βρούμε εμείς».

Νεκτάριος Ζουριδάκης – Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου.

Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας – προτάσεις και αιτήματα

Σας οφείλουμε όχι απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά ένα ευχαριστώ από ψυχής! Λύσατε το μεγαλύτερο πρόβλημα του παρελθόντος και του παρόντος για την Κίσαμο, και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα και το επίπεδο του ατόμου Διγαλάκη, ως άνθρωπος και ως πολιτικός.

Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κισάμου, γνωρίζοντας τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των παιδιών μας, η πρόταση μου για προσωρινή λειτουργία των σχολείων έως την ολοκλήρωση του νέου σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων, είναι οι χώροι του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κίσσάμου.

Εάν έχετε το χρόνο να κάνετε αυτοψία στους χώρους των δύο Γυμνασίων που σας προανέφερα, θα διαπιστώσετε ότι με πολύ μικρές παρεμβάσεις, οι απαιτήσεις για 40-50 προκάτ αίθουσες που ζητάει η Σχολική Κοινότητα για να φιλοξενηθεί, είναι εφικτό να εγκατασταθούν.

Όσον αφορά την κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Λυκείου Κισάμου, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η τοπική κοινωνία και εμείς ως Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κισάμου πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ούτως ώστε κατά το διάστημα σχεδιασμού των κτιριακών εγκαταστάσεων, εάν κριθούν οι προτάσεις μας λογικές να ληφθούν υπόψιν.

Ενδεικτικά σας αναφέρω :

  • Αίθουσα Πολιτισμού
  • Αίθουσα Μουσείου (ανάδειξη αξιόλογου εξοπλισμού προηγούμενου αιώνα που διδάσκονταν οι μαθητές)
  • Δημιουργία πισίνας προδιαγραφών ώστε να ωφελείται κατ’ επέκταση όλη η κοινωνία της Κισσάμου
  • Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για την περιοχή μας τόσο για τους μαθητές των Λυκείων, όσο και για τους Αθλητικούς Συλλόγους.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή μου, θα ήθελα να σας ζητήσω ενημέρωση σχετικά με το εάν έχει προβλεφθεί ο

εξοπλισμός των Λυκείων – μετά την αποπεράτωση τους, με ποια χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί;

Πέρα από τις βασικές ανάγκες σε αθλητικό, τεχνολογικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πωςθα γίνει η διαδικασία

Προμήθειας τους για την ορθή λειτουργεία και των 2 Λυκείων(Γενικό και Επαγγελματικό) αλλά ειδικότερα για το

Επαγγελματικό Λύκειο ώστε να στελεχωθούν οι ειδικότητες πουτο απαρτίζουν.

Ειλικρινά χαρούμενος και απόλυτα ευχαριστημένος!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1610 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης