Οικονομίανέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | έλλειψη εργατικού δυναμικού και αναζήτηση λύσεων

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού γενικότερα ή ειδικότερα η έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, εξελίσσεται σε κυρίαρχο θέμα της αγοράς εργασίας και απασχολεί τους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής, των κατασκευών, των επιχειρηματικών υπηρεσιών και του εμπορίου.

Αυτό θα είναι εφεξής και το μεγάλο ζήτημα στην ελληνική οικονομία και η χώρα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ένα σημαντικό πρόβλημα με το εργατικό της δυναμικό, το οποίο με τη σειρά του θα επηρεάσει αρνητικά και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, με θέμα «Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας», που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά (αίθουσα εκδηλώσεων ΕΒΕΧ) η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η εκκίνηση ενός ανοιχτού διαλόγου, χωρίς προκαταλήψεις, για μια νέα στρατηγική για την εργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα τελευταία δεδομένα του Παρατηρητηρίου της Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη από τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Παπαδάκη και τον διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στέλεχος του ΙΤΕ, Δρ Μανώλη Βέργη.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής ΟΠΑ Νίκος Βέττας, ο γενικός διευθυντής ΙΝΣΒΕ Δρ. Χρήστος Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ Μανώλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης.

hania.news

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr