Στην Αθήνα ο Κουράκης | χρηματοδοτήσεις και υποστελέχωση Δήμων

Σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς και στελέχη της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, για θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ΟΤΑ της Κρήτης, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το διήμερο 6 και 7 Απριλίου 2021.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης μετέφερε για άλλη μια φορά τις έντονες ανησυχίες των αυτοδιοικητικών της Κρήτης για τις αλλαγές που προωθούνται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς αν συμψηφιστούν οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1», οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν έργα και δράσεις που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.

Συζητήθηκαν επίσης τεχνικά θέματα που αφορούν το πρόγραμμα ενώ τέθηκε από τον κ. Κουράκη το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας  για την υποβολή προτάσεων στο «Αντώνης Τρίτσης», όπως ζητούν πολλοί Δήμοι πέραν της 30ης Απριλίου, λόγω της υποστελέχωσης των ΟΤΑ και της εξέλιξης της πανδημίας.

Στις επαφές με τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ εκφράστηκε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης η δυσαρέσκεια για την μη έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας στήριξης των Δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό ενώ υπήρξε ενημέρωση ότι σύντομα θα συγκληθεί γενική συνέλευση για να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Συνάντηση Κουράκη – Προέδρου ΕΟΑΝ για θέματα ανακύκλωσης

Επίσης ο κ. Κουράκης στα πλαίσια των επαφών που είχε, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης(ΕΟΑΝ) Νικόλαο Χιωτάκη στα γραφεία του οργανισμού, όπου συζήτησαν εκτενώς το επικείμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το ΥΠΕΝ και θα αφορά την ανακύκλωση και την χωριστή συλλογή χαρτιού, γυαλιού, πλαστικών και μετάλλων.

Συμφώνησαν δε, το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΕΟΑΝ, των Δήμων της Κρήτης  και των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) του νησιού, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των αυτοδιοικητικών για τις σημαντικές αλλαγές που θα επέλθουν, ώστε να κατατεθούν οι απόψεις τους στα πλαίσια της διαβούλευσης για το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Μοιραστείτε την είδηση