Σοκαριστική Έρευνα: Η σχέση των εφήβων με το αλκοόλ στην Κίσαμο

Απογοητευτικά είναι τα ευρήματα έρευνας του Α1 τμήματος του ΕΠΑΛ Κισάμου, για τη σχέση των εφήβων με το αλκοόλ. Σε δείγμα περίπου 60 νεαρών μαθητών που ερωτήθηκαν από την ομάδα των ερευνητών οι περισσότεροι θεωρούν αυτονόητη την καλή σχέση με το αλκοόλ από πολύ μικρές ηλικίες.

Σχεδόν 9,5 στους 10 νέους, αρχίζουν να πίνουν, έστω περιστασιακά, από τις ηλικίες των 12 έως 14 ετών.

Σχεδόν το 50% των μαθητών, έρχονται σε επαφή με αλκοολούχες ουσίες, ακόμη πριν αποφοιτήσουν από το Δημοτικό σχολείο.

4 στους 10 μαθητές, πίνουν μέχρι 2 ποτά αλλά δυστυχώς το 31%, σύμφωνα με την έρευνα, καταναλώνει σε μία έξοδο, 5 ή περισσότερα ποτά.

Με δεδομένο ότι οι έφηβοι λόγω της αστάθειας από την ηλικία και τον αυθορμητισμό τους, δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει μακροπρόθεσμα η συστηματική χρήση του αλκοόλ, τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι εξόχως ανησυχητικά.

Οι ίδιοι μάλιστα και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, θεωρούν ότι ένας εξαρτημένος από το αλκοόλ έφηβος, δε μπορεί να έχει φυσιολογική ζωή στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο και στον κοινωνικό του περίγυρο.

6 στους 10 νέους, παραδέχονται ότι συχνά οδηγούν αφού πρώτα κατανάλωσαν αλκοόλ, ενώ ταυτόχρονα, μόνο 4 στους 10 θεωρούν ότι η χρήση αλκοολούχων ποτών, από τους οδηγούς, είναι επικίνδυνη.

Υπεύθυνος καθηγητής για την έρευνα της σχέσης των εφήβων με το αλκοόλ στην Κίσαμο ο κ. Εμμανουήλ Ψωματάκης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25187 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη