Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Σε καθεστώς υπολειτουργίας για 6 ημέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σε καθεστώς υπολειτουργίας πρόκειται να τεθεί για έξι ημέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». 

Σύγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου έως και τις 6/3, καιρού επιτρέποντος, θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στα 700 μέτρα του κυρίως αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

«Ο ασφαλτοτάπητας είναι ταλαιπωρημένος και πρέπει να αντικατασταθεί ώστε να είναι έτοιμο το αεροδρόμιο να δεχθεί την μεγάλη επιβατική πίεση του καλοκαιριού» αναφέρει στο cretalive o αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Πλιάκας.

Το μοναδικό διάστημα που έκρινε ο αερολιμενάρχης καθώς και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου ότι μπορούν να γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, έχοντας τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για επιβάτες και αεροπορικές εταιρείες, ήταν η πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Όπως εξηγεί στο cretalive ο αερολιμενάρχης «πρόκειται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλτόστρωσης που ακολουθείται και στους οδικούς άξονες, όπως στην ασφαλτόστρωση του ΒΟΑΚ. Ειδικότερα, την πρώτη μέρα θα γίνει απόξηση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα (φρεζάρισμα), την δεύτερη μέρα θα γίνει επάλειψη  συγκολλητικής πίσσας και την τρίτη μέρα θα γίνει η ασφαλτόστρωση. Έπειτα θα χρειαστούν μία δύο ημέρες επιπλέον για την πήξη του νέου τάπητα».

Βέβαια όλα αυτά θα ισχύσουν υπό την αίρεση ότι θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός εκείνες τις ημέρες, το έργο ενδέχεται να παραδοθεί ακόμα και μία ημέρα νωρίτερα. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες οπότε θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση στην παράδοση του νέου αεροδιαδρόμου.

Ο γρίφος της λειτουργίας των 6 ημερών του αεροδρομίου

Επιπλέον των έργων επί τάπητος τίθεται το σημαντικό ζήτημα του πώς θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Για τις έξι αυτές μέρες, λοιπόν, εκπονήθηκε ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με τη λειτουργία του λοξού βοηθητικού αεροδιαδρόμου. 

Ενώ τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, όπως π.χ. της Κέρκυρας και της Ρόδου, κλείνουν για τις εν λόγω εργασίες, ο λοξός αεροδιάδρομος θα λειτουργήσει. Όμως ο βοηθητικός αεροδιάδρομος θα λειτουργεί μόνον υπό το φως της ημέρας, καθώς δεν είναι φωτισμένος. Συνεπώς οι πτήσεις θα γίνονται από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. και μόνο για μικρά αεροπλάνα κατηγορίας ATR 70- 80 θέσεων.

«Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου “Ν.Καζαντζάκης” -ακόμα και στη χειμερινή περίοδο- γι’ αυτό θα συνεπικουρήσει και το αεροδρόμιο “Γιάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων.  Αλλά και οι επιβάτες θα πρέπει να επιλέξουν τον παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης με τα πλοία της γραμμής» καταλήγει στο cretalive o κ. Πλιάκας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr