ΜΗΛΙΑ | το στολίδι της Κρήτης που σε ταξιδεύει αρμονικά στο Μεσαίωνα (photos/video)

Ο παραδοσιακός οικισμός που σήμερα έλκει όλους τους φυσιολάτρες που αναζητούν ένα μοναδικό ησυχαστήριο για λίγες μέρες αναψυχής εικάζεται ότι χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα. Έχει δηλαδή Μεσαιωνικές ρίζες και σήμερα αναβιώνει υποδεχόμενος κάθε ταξιδιώτη που αναζητεί ηρεμία και φιλοδοξεί να γυρίσει πίσω στους αιώνες. Τα 15 καταλύματα εναρμονισμένα πλήρως με τη φύση συνδυάζουν επάρκεια και απλότητα, λιτή δομή, μα και άνεση, ασφάλεια και σωστή φιλοξενία.

Οι εμπνευστές του έργου με παροιμιώδη οικολογική συνείδηση δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό χωριό που ταυτόχρονα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον επισκέπτη.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς επαφή με το διαδίκτυο, αλλά με όλες τις ανέσεις που μπορούν να σε κάνουν να αποφορτιστείς απ’ την ένταση και το στρες των μεγαλουπόλεων. Ταυτόχρονα η «Μηλιά» προσφέρει ιδιαίτερες γαστρονομικές απολαύσεις με βάση την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα και τις αγνές, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που διαθέτει το νησί.

Γιώργος Μακράκης – ιδιοκτήτης οικισμού «Μηλιά»

Το δικό της φωτοβολταϊκό σύστημα δίνει ενέργεια μόνο για τις πιο βασικές ανάγκες και τροφοδοτεί το εστιατόριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Η φημισμένη πλέον «Μηλιά», φιλοξενείται σταθερά στα κορυφαία ταξιδιωτικά περιοδικά και τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία ανά τον κόσμο. Τοποθετείται περίπου 24 km νοτιοανατολικά της πόλης της Κισάμου στον ορεινό όγκο της επαρχίας, μέσα σε ένα παραδεισένιο τοπίο, ικανό να σε μεταφέρει σε προγενέστερη εποχή.

ΟΡΕΙΝΗ ΚΙΣΑΜΟΣ

Οι εμπνευστές του οικισμού μάλιστα φιλοδοξούν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την εικόνα της «Μηλιάς» για πολλά χρόνια ακόμη, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, το οποίο έτσι κι αλλιώς μοιάζει να «ταυτίστηκε» με την πρωτοποριακή ιδέα και πορεύεται αρμονικά για περισσότερες από 3 δεκαετίες.

Πέτρινο αμφιθέατρο για ψυχαγωγία
Κατάλυμα χτισμένο στο βράχο
Ανοικτό από το μεσημέρι
Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1774 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης