Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Χανιά | διέρρηξαν σχολείο και έκλεψαν τα τάμπλετ της τηλεκπαίδευσης

Τα τάμπλετ που είχε αγοράσει ο Δήμος Χανίων, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, έκλεψαν άγνωστοι διαρρήκτες, από το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ. όπως έκανε γνωστό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης, αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα η χώρα μας πλήττεται από γεγονότα που ξαφνιάζουν και θλίβουν.
Από την είδηση ακόμα μιας γυναικοκτονίας, μέχρι τη λαίλαπα της πυρκαγιάς που καίει σε όλη την Ελλάδα καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πρασίνου και περιουσίες ανθρώπων που με τόσο κόπο, αγωνία και ιδρώτα δημιούργησαν.

Αφορμή αυτής της δημοσίευσης όμως είναι η σημερινή είδηση ότι κάποιοι, εδώ στα Χανιά, διέρρηξαν το σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ και έκλεψαν τα τάμπλετ που είχε αγοράσει ο Δήμος Χανίων για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης για να έχουν όλα τα παιδιά ισότιμα την ευκαιρία να συμμετέχουν στο μάθημα.

Καθημερινά με τους διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων ζούμε με την αγωνία ότι οι κόποι χρόνων που παίρνουν σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια στις σχολικές μονάδες του Δημου Χανιων με αποκορύφωμα τα έργα που εξελίσσονται αυτή τη περίοδο, έργα συνολικής αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται εκτεθειμένα στην οργή ορισμένων απερίσκεπτων που δεν χάνουν χρόνο για να τα βανδαλίσουν.

Άνθρωποι που πηγαίνουν/πήγαιναν στα σχολεία αυτά, είτε θα φοιτήσουν τα παιδιά τους σε λίγο καιρό. Χωρίς κανένα έλεος και ίχνος σεβασμού για τη δημόσια περιουσία και για τα ποσά που διατίθενται για την εκπαίδευση της νέας γενιάς, καταστρέφουν κάθε όνειρο, κάθε σχεδιασμό που γίνεται πράξη, τις ατέλειωτες εργατοώρες των εργαζόμενων του Δήμου και τον προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων των αιρετών.Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα;;; Σε τι διάολο κόσμο ζούμε άραγε;;»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr