Με “δική μας” ευθύνη για ένα τρίωρο

Έλεγχος και επισκευαστικές εργασίες για την ανθεκτικότητα της στρατιωτικής γέφυρας του ποταμού Ιάρδανου στον Πλατανιά, πραγματοποιήθηκαν από συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με την βοήθεια συνεργείου του Δήμου Πλατανιά, παρουσία του Ταξίαρχου Μιχάλη Κλουβά, που είναι υπεύθυνος τοποθέτησης της γέφυρας.

Η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων για 3 ώρες, έχει ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί να διέρχονται αναγκαστικά μέσω ΒΟΑΚ, με “δική τους” ευθύνη, καθώς στα σημεία που έχουν προκληθεί κατολισθήσεις, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Σχετικά με τις ακριβείς εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, ο κ. Μιχάλης Ψαρουδάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων από την Περιφέρεια, μας είπε: “Μικραίνουμε το μήκος στήριξης για να ενισχυθεί η γέφυρα και να μπορούν να διέρχονται οχήματα με βάρος έως 15 τόνους, καθώς μέχρι στιγμής, η γέφυρα μπορούσε να δεχτεί οχήματα έως 10 τόνους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα τοποθετηθεί νέα σήμανση”.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, σε δηλώσεις του στο biskotto.gr τόνισε πως “είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η γέφυρα ώστε να δέχεται οχήματα με συνολικό βάρος περισσότερο των 10 τόνων ενώ για την αποκατάσταση του επιχώματος που έχει καταρρεύσει μετά την κακοκαιρία, η μελέτη έχει ήδη ανατεθεί και θα παραδοθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών ενώ οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, περίπου στα μέσα του Απρίλη”.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 16755 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη