Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Κίσαμος: «βάλε τα λεφτά, να πάρεις τα αναδρομικά σήμερα» | απατεώνες εν δράσει

Οι επιτήδειοι φαίνεται πως έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στην Κίσαμο, το τελευταίο διάστημα, καθότι πυκνώνουν τα κρούσματα με οχλήσεις ηλικιωμένων ή ανυποψίαστων πολιτών.

Αρχικά, τους τηλεφωνούν προσποιούμενοι τον Διευθυντή τραπεζικού καταστήματος της Κισάμου και αφού τους προσεγγίζουν με πολύ φιλικό τρόπο, δίνουν «οδηγίες» ώστε να εισπράξουν αναδρομικές οφειλές από το Ασφαλιστικό τους ταμείο ή το κράτος.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου, ένας ακόμη Κισαμίτης επαγγελματίας, δέχθηκε κλήση, δήθεν από τον Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο απατεώνας που καθώς φαίνεται φρόντισε να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, πρότεινε στο υποψήφιο θύμα, να καταθέσει 5.500€ σε συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης, ώστε να «ξεκλειδώσει» έτσι, τις αναδρομικές του εισφορές ύψους 22.000€.

Ο επαγγελματίας όμως, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ενημέρωσε τον Διευθυντή της τράπεζας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύκλωμα απατεώνων και αυτό που θέλουμε τώρα είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες και τα τραπεζικά τους αποθέματα», δηλώνει στο biskotto.gr, Ο διευθυντής της τράπεζας, και συνεχίζει: «καθώς φαίνεται, οι επιτήδειοι έχουν πληροφοριοδότες στην περιοχή μας και στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, χρησιμοποιούν το όνομά μου με άνεση και πειστικότητα, θέλοντας έτσι να παραπλανήσουν τα υποψήφια θύματά τους. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες και κυρίως ενημέρωση των ηλικιωμένων, από τα παιδιά και το περιβάλλον τους».

Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο, την περασμένη εβδομάδα (21 Φεβρουαρίου), ένας ηλικιωμένος Κισαμίτης εξαπατήθηκε, αφού πείστηκε από τους επιτήδειους να καταβάλει το ποσό των 8.500€ σε λογαριασμό που του υπέδειξαν, για να πάρει οφειλόμενα αναδρομικά 27.000€.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία και ασφαλείς πληροφορίες του biskotto.gr, οι Αρχές βρίσκονται ήδη στα ίχνη του κυκλώματος, το οποίο έχει έδρα την Αγία Βαρβάρα Αττικής, και με τον ίδιο τρόπο δρα σε περιοχές της Ελληνικής Περιφέρειας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr