Κ. Μητσοτάκης: «Η Πατρίδα ατενίζει αισιόδοξη το μέλλον» | Κίσαμος, 28 Οκτωβρίου

Την ανάγκη για σύμπνοια, ομαδικό πνεύμα και πατριωτισμό, ευθύνη και όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα, επισήμανε κατά τους εορτασμούς της επετείου του ΟΧΙ, στην Κίσαμο ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που γιορτάζω την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια, εδώ στην Κίσαμο, στην Κρήτη. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και αντλούμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Χαίρομαι κατ΄αρχάς ιδιαίτερα, που το προνόμιο του σημαιοφόρου επανήλθε στο Δημοτικό στην άριστη μαθήτρια, στον άριστο μαθητή.

Η 28η Οκτωβρίου δεν είναι απλά μια ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας, είναι μια ευκαιρία και με πράξεις να αποδείξουμε πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού. Γι’ αυτό και αποδίδω εξαιρετικά μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, να μπορέσουμε να χορηγήσουμε δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί, μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αποτελεί όμως μια πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης την οποία απαιτεί να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το οποίο χρονίζει εδώ και πολλές δεκαετίες και επιτέλους, πιστεύω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε.

Μετά από μια δεκαετία κρίσης η πατρίδα μας, όλες οι Ελληνίδες όλοι οι Έλληνες, ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.Το καύσιμο γι’ αυτόν τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλο από την ενότητα του Έθνους, από το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς τελικά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Και είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες, θα συμβάλλουν έτσι ώστε να μπορέσει να ξημερώσει επιτέλους για την πατρίδα μας μια καλύτερη ημέρα. Θέλω να βρίσκομαι όσο το δυνατόν πιο συχνά στην Ελληνική Περιφέρεια.

Γ. Μυλωνάκης – Κ. Μητσοτάκης

Η Κίσαμος είναι ένας τόπος με τον οποίο προσωπικά με συνδέουν πολλά, τον αγαπώ ιδιαίτερα και είναι πάντα μεγάλη ικανοποίηση που παίρνω όταν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις γιορτές, έξω από την Πρωτεύουσα στην Ελληνική Περιφέρεια και χαίρομαι γιατί και η συμμετοχή του κόσμου σήμερα ήταν μαζικότατη και νομίζω ότι και εδώ πέρα από την Κίσαμο εκπέμπεται αυτό το νέο μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη.»

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1642 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης