Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος χανίων | έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Χανίων, με μέριμνα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων  υλοποιούν και φέτος για 12η συνεχή χρονιά, τον θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές,  οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30  Ιουνίου  2023.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και την αρμόδια Δ/νση του Δήμου για τη συνεργασία ανέφερε πως «Πρόκειται για ένα θεσμό του Δήμου Χανίων  που δίνει τη δυνατότητα εδώ και δώδεκα χρόνια, σε όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που επιθυμούν, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη υπογράμμισε πως «ο αριθμός κάθε έτος ποικίλλει, ωστόσο η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης δείχνει κοινωνική ευαισθησία και μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να καλυφθούν όλες οι θέσεις που διακρίνουμε ότι υπάρχει κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Νεκτάριος Καλφάκης τόνισε πως: «Όλοι οι συνάδελφοι της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό του Δήμου Χανίων, βοηθώντας δεκάδες μαθητές να ενταχθούν ισότιμα στα φροντιστηριακά τμήματα και να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρα τους».

Επισημαίνεται ότι στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Χανίων θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες της Γ’ Λυκείου, να ξεκινούν άμεσα την παρακολούθηση είτε του πλήρους πακέτου των μαθημάτων είτε μεμονωμένων κατ’ επιλογή.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/eksypiretisi/koinonikes-domes/koinwniko-frontistirio.html 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ – 2.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας  2821341693.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr