Δίκη Κατσουλάκη | ισόβια στον δράστη – δεν τον υπερασπίστηκε κανείς

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η ακροαματική διαδικασία αναφορικά με τη στυγερή δολοφονία του Προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου, Κώστα Κατσουλάκη.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου ήταν ομόφωνη. Το Δικαστήριο επέβαλε στον 61χρονο κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, καθώς και 3ετή ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όπλο με το οποίο πυροβόλησε πισώπλατα τον άτυχο Κώστα Κατσουλάκη, το Μάιο του 2019, ήταν αυτοσχέδιο και το είχε κατασκευάσει μόνος του, χρησιμοποιώντας ένα ξύλο, ένα σωλήνα και ένα ελατήριο, σύμφωνα με τον ένα εκ των δύο συνηγόρων πολιτικής αγωγής, κ. Ευτύχη Μαυρογένη. Γι’ αυτό και το έγκλημα θεωρήθηκε προμελετημένο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογένη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας πως, όντας Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Κώστας Κατσουλάκης τον εμπόδιζε να έχει πρόσβαση σε ένα κτήριο, το οποίο λανθασμένα θεωρούσε ως ιδιοκτησία του και το οποίο, πλέον, λειτουργούσε ως σχολείο και ιατρείο.

Αξίζει να τονιστεί πως, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογένης, κανένας εκ των μαρτύρων δεν υπερασπίστηκε τον 61χρονο.

Ακόμη και οι συγχωριανοί του 61χρονου, οι οποίοι παραβρέθηκαν ως μάρτυρες, έκαναν λόγο για έναν άνδρα με εγκληματική δράση, αναφερόμενοι σε παλαιότερες παραβάσεις του. Μάλιστα, ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν -μεταξύ άλλων- για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του ίδιου του του θείου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη