Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Αποκόρωνας | ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος ζητά ο Κουκιανάκης

Tην ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, αναδεικνύει ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με επιστολή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κρήτης, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος.

Ο Δήμαρχος  Αποκορώνου αναφέρει στην επιστολή του το γεγονός ότι «ο Δήμος Αποκορώνου δέχεται πλήθος επισκεπτών κάθε θερινή περίοδο καθώς αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό Δήμο, δεύτερο σε δυναμικότητα σε κλίνες της Π.Ε. Χανίων. Ο Δήμος Αποκορώνου διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού – τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 50.000 μαζί με τους μόνιμους. Εκτός αυτού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη καθώς χιλιάδες Ευρωπαίων, κυρίως, πολιτών έχουν προβεί σε αγορά κατοικίας στον Δήμο μας και είτε μένουν μόνιμα είτε την επισκέπτονται πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα.

Επίσης, η έναρξη μίας ακόμη τουριστικής περιόδου είναι προ των πυλών και συγκεκριμένα οι πρώτες πτήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι οι τουλάχιστον 4.000.000 επισκέπτες της Π.Ε. Χανίων, χωρίς να υπολογίζουμε αυτών που καταφθάνουν ακτοπλοϊκώς θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης αστυνόμευσης και το βάρος πέφτει στα Αστυνομικά Τμήματα υπαίθρου και συγκεκριμένα Α.Τ. Αποκορώνου, Α.Τ. Πλατανιά, Α.Τ. Κισάμου, Α.Τ. Χώρας Σφακίων, Α.Τ. Καντάνου – Σελίνου, Υπηρεσίες έδρας και Α’ Σταθμός Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα, το Α.Τ. Αποκορώνου, με οργανική δύναμη 34 αστυνομικών έχει παρούσα δύναμη 20 και ως εκ τούτου με δυσκολία ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του. Εξαιρουμένων Διοικητή και Γραμματειακής υποστήριξης, αδειών, ρεπό, σκοπών καταστήματος, Αξιωματικών Υπηρεσίας και απασχόλησης σε αλλότρια καθήκοντα (μεταγωγές,γήπεδα κ.τ.λ.), μόλις τέσσερις (4) αστυνομικοί εναπομένουν για την αστυνόμευση του 24ωρου.»

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ. Αποκορώνου θα πρέπει απ’ όλους μας να θεωρείται αυτονόητη, καλώντας τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία της υπηρεσίας  και κατ’ επέκταση την διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας.»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr