Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Αγορά ασθενοφόρων και οχημάτων για τους ορεινούς δήμους | Κρήτη

Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης η αγορά 15 νέων ασθενοφόρων και τεσσάρων αυτοκινήτων για τους ορεινούς δήμους του νησιού, για την στήριξη του επιχειρησιακού έργου του ΕΚΑΒ, ενώ προγραμματίζεται σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ η αγορά νέων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ευχαρίστησε σήμερα δημόσια τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την συνεχή, έμπρακτη, στήριξη της Περιφέρειας στην ανανέωση του στόλου και της υλικοτεχνικής υποδομής του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Στη σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την υλοποίηση του έργου B-SAFE που αφορά την εκπαίδευση και τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των υγειονομικών σχηματισμών στην Κρήτη.

«Έχουμε εξασφαλίσει την συνδρομή και την συμπαράσταση του κ. Αρναουτάκη η οποία πρέπει να τονίσω όμως και να υποστηρίξω ότι είναι διαχρονική στις δράσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και πιστεύω ότι η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον ΕΚΑΒ μπορούν να εγγυηθούν την υγειονομική ασφάλεια στο νησί».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ είναι εξαιρετική. «Στηρίζουμε τα τελευταία χρόνια με εξοπλισμό, ασθενοφόρα, υλικό, το ΕΚΑΒ. Εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγοραστεί αυτός ο εξοπλισμός όπως είχαμε πάρει τα 25 ασθενοφόρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έτσι και τώρα θα προγραμματίσουμε για 15 νέα ασθενοφόρα  και τέσσερα αυτοκίνητα για τους ορεινούς δήμους, ούτως ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη σε όλη την Κρήτη.  Επίσης σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ θα προγραμματίσουμε για την αγορά νέων ασθενοφόρων για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr