Την έγκριση του έργου του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Σητεία, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη και τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη  

«Από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχαμε βάλει στόχο να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων που είχαμε κάνει με την αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη και συνέχισαν οι επόμενοι συνεργάτες. Το 2013 λοιπόν δηλώσαμε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ότι τα έργα τα οποία είναι προς ένταξη θα γίνουν με δημόσια χρηματοδότηση 100%. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι εγκρίθηκε και το εργοστάσιο της Σητείας με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων. Έτσι, μετά την ένταξη των έργων των Χανίων, του Ρεθύμνου στο Αμάρι, της Χερσονήσου, των Αρχανών, της Ιεράπετρας και της Σητείας, απομένει μόνο εκείνο του Ηρακλείου, το οποίο θα ενταχθεί και αυτό μέχρι το Μάρτη, για να ολοκληρωθούν οι υποδομές του σχεδιασμού μας και όπως είχαμε πει, με δημόσια χρηματοδότηση», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι «με την ολοκλήρωση και των έργων των βιολογικών καθαρισμών μέσα στην επόμενη τριετία θα κλείσουν όλα τα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. Άρα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης θα είναι σημαντικό».

Ο κ. Ζερβάκης αναφερόμενος στο έργο δήλωσε τα εξής: «Πολύ σημαντικό έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα για την περιοχή και ευχαριστούμε παρά πολύ για την ωρίμανσή του και θεωρούμε πως σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο», ενώ o κ. Κοκοσάλης υπογράμμισε πως η ολοκλήρωσή του αποτελεί μείζονος σημασίας έργο για όλη την Κρήτη.

Μοιραστείτε την είδηση