Συνάντηση Δικτύου Φορέων ΣΒΑΚ | σύμφωνο συμμετοχής Φορέων και Δήμου Χανίων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, η 1η συνάντηση του Δικτύου Φορέων Σ.Β.Α.Κ, στο πλαίσιο της εκπόνησης από το Δήμο Χανίων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.). Κατά την διάρκεια της 1ης αυτής συνάντησης έγινε ενημέρωση για το Σ.Β.Α.Κ. και  υπογράφτηκε το Σύμφωνο Συμμετοχής στο Δίκτυο μεταξύ των εκπροσώπων των Φορέων και του Δήμου Χανίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα την πρώτη συνάντηση Δικτύου Φορέων Σ.Β.Α.Κ, το οποίο είναι ένα σχέδιο που εκπονείται το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να αποτυπώσει όλους τους τρόπους μετακίνησης αλλά και να προτείνει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον αστικό ιστό για να βελτιώσουμε το κυκλοφοριακό. Αυτό θα το επιτύχουμε, μειώνοντας την κίνηση των αυτοκινήτων και την πρόσβαση τους στο κέντρο και ενισχύοντας τις ήπιες μορφές κινητικότητας, δηλαδή την μετακίνηση με τα πόδια, με ποδήλατο ή με  τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στα πλαίσια του σχεδιασμού αυτού, βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με την κινητικότητα εδώ στις πόλεις.»

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης πρόσθεσε ότι «περίπου σε ένα χρόνο από τώρα με την βοήθεια του  Δικτύου Φορέων Σ.Β.Α.Κ, θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον, ενώ όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται θα γίνονται στην βάση ενός δεσμευτικού συνολικού σχεδίου».

Μοιραστείτε την είδηση