νέαπρωτοσέλιδο ΓΥγεία

Κίσαμος | επίσκεψη Ξυλούρη για τα γυψορυχεία

Στο πλαίσιο των αυτοψιών που διενήργησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης στο Νομό Χανίων, έγιναν επισκέψεις στις θέσεις προτεινόμενων γυψορυχείων στον Δήμο Κισάμου και συνάντηση στο Δημαρχείο όπου συζητήθηκε το θέμα καθώς και η εξέλιξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Κισάμου.

Επίσης ο κ. Ξυλούρης έκανε αυτοψία σε θέση προτεινόμενου υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους Πλατανιά και Καντάνου – Σελίνου και συνάντηση στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά.

Οι επισκέψεις-συναντήσεις του κ. Ξυλούρη είχαν στόχο τη πληροφόρηση για τα παραπάνω θέματα και τη διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο διαβούλευσης των έργων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης ανέφερε, ότι, «πραγματοποιήσαμε τις συναντήσεις, κάναμε τις επαφές όπως οφείλουμε, με στόχο την λήψη των βέλτιστων γνωμοδοτικών αποφάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας».

Στις αυτοψίες και συναντήσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Γύπαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κυκλικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, Γιάννης Μανούσακας, Γιώργος Κονταξάκης και Αλέκος Μαρινάκης.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Βακάκης ο Διευθυντής Μαρίνος Κριτσωτάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, τα αρμόδια στελέχη των Δήμων.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr