Στις 8 Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία | Ελλάδα

Διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2020 πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 ωστόσο το τριήμερο αυτό δε θα μοιάζει με κανένα άλλο.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της σταδιακής άρσης του lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 28 Απριλίου, τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Στις 8 Ιουνίου θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η Ελλάδα είναι έτοιμη. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της απασχόλησης. Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για τα ξενοδοχεία ισχύουν οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας των καταστημάτων εστίασης, όσον αφορά στις καφετέριες και τα εστιατόριά τους. Δηλαδή, τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερκούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι.

Στα νησιά

Επίσης, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2020 θα είναι το πρώτο τριήμερο μετά την χαλάρωση των μέτρων και όλα δείχνουν ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά, έστω υπό όρους και προϋποθέσεις.

Με το βλέμμα στη λήξη της καραντίνας είναι οι κάτοικοι των νησιών οι οποίοι προβαίνουν στις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Το μοντέλο για «διακοπές στα χρόνια του κοροναϊού»

Ένα σημείο που θα δοκιμάσει, άλλωστε, στην πράξη τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το καλοκαίρι είναι αυτό της λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών το Σαββατοκύριακο, λόγω του κύματος ζέστης που έρχεται από σήμερα στη χώρα.

Θα ισχύσουν, όμως, συγκεκριμένοι κανόνες, όπως η τοποθέτηση ομπρέλας σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, καλύμματα μιας χρήσης και πετσέτες υποχρεωτικά στις ξαπλώστρες, λειτουργία των beach bar μόνο για take away και δίχως αλκοολούχα ποτά ή μουσική.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε την είδηση