Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Πάτρα | Τι είπε στην πεντάωρη απολογία της η Πισπιρίγκου

Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου που κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις της ανακρίτριας.

Η κατηγορούμενη προσήλθε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά κλήθηκε να απαντήσει και σε δεκάδες ερωτήσεις.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν παραδέχθηκε την ενοχή της, ενώ προσπάθησε να απαντήσει στο βαρύ κατηγορητήριο που της προσάπτεται. Για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος και τόνισε πως οι γιατροί έδωσαν στο παιδί την ουσία και μάλιστα σ’ αυτή την υπερβολική ποσότητα.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να απαντήσει και σε αρκετές ερωτήσεις για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, δεν κατέθεσε κάτι ποινικώς αξιόλογο σε βάρος του συζύγου της, περιέγραψε όμως λεπτομερώς τη σχέση της μαζί του. Δικαστικές πηγές του ΣΚΑΪ, εκτιμούσαν πάντως τις εξηγήσεις που έδωσε ως «άνευ σημασίας», καθώς το κατηγορητήριο είναι «δεμένο» με περισσότερες από 70 μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών.

Οι απαντήσεις που έδωσε στα κρίσιμα ερωτήματα

Σχετικά με το μονόκλινο δωμάτιο που ήθελε για την Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε πως «Δεν ζήτησα ποτέ μονόκλινο δωμάτιο. Το παιδί το δικαιούται λόγω τετραπληγίας».

Για τις κάμερες για τις οποίες φέρεται να ρωτούσε συχνά, δήλωσε πως «Έχω πέσει θύμα κλοπής γι αυτό ρώτησα αν υπάρχουν κάμερες».

Σχετικά με τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς ανέφερε: «Είπα τη φράση “τώρα θα κάνει το μεγάλο επεισόδιο, αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα” για να είναι προσεκτικοί οι γιατροί».

Τέλος σύμφωνα με το υπόμνημα η κατηγορούμενη αναφέρει ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας καταγράφεται στις 14:30 το μεσημέρι, όμως το παιδί έχει παλμό μέχρι τις 15:10. Αυτό σημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν μακριά από το παιδί για τουλάχιστον 20 λεπτά την ώρα που πέθανε, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν για τη δράση της κεταμίνης πως μπορεί κάποιος να καταλήξει μέσα σε 20 λεπτά.

Απαντήσεις στην υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Απαντώντας στα όσα φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια προς υπέράσπισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με τον χρόνο στον οποίο δύναται να σκοτώσει η κεταμίνη, ο Γρηγόρης Λέων, τόνισε: «Να διευκρινίσουμε ότι η κεταμίνη έχει μια πολύ σύντομη δράση. Από τη στιγμή της χορήγησης έχει μια δράση στα 3 λεπτά, έναρξη πάρα πολύ σύντομη και το πικ της φτάνει στα 20 λεπτά. Αυτό που μπερδεύουν κάποιοι είναι ότι όταν κάνουμε το επεισόδιο, όταν έχουμε την κλινική εικόνα, έχουν περάσει από από 20 λεπτά μετά βεβαιότητας. Στα πιο έντονα συμπτώματα μιλάμε για μετά από 20 λεπτά. Πρέπει να υπολογίζουμε από την έναρξη του επεισοδίου. Οι γιατροί εκλήθησαν όταν είχαμε το επεισόδιο, όχι προληπτικά.Σαφώς η παρέμβαση των γιατρών παίζει ρόλο. Όταν λέμε για θανατηφόρο δόση, εννοούμε ότι είναι μια πολύ υψηλή δόση που στο πικ της φέρνει τέτοια συμπτωματολογία και κατάρρευση του οργανισμού που δεν είναι αναστρέψιμη. Οι γιατροί εκλήθησαν στο πιο κρίσιμο σημείο που το παιδί χανόταν και προφανώς έκαναν το χρέος τους και της έδωσαν λίγο χρόνο ζωής ακόμα.Έστω ότι φωνάζουμε έναν γιατρό σε μια δύσκολη κλινική εικόνα στα 18 λεπτά. Το άτομο δεν έχει πεθάνει, αρχίζει η ανάνηψη. Για άλλα 2 λεπτά το φάρμακο έχει χρόνο για να φτάσει στο ανώτερο σημείο του. Ενεργοποιείται μια διαδικασία δεν καταρρέει αμέσως ο οργανισμός. Θα παραταθεί αυτός ο χρόνος όσο αντέχει ο οργανισμός».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr