Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Αρχίζουν οι έλεγχοι στην καταγραφή ακινήτων | Κτηματολόγιο

Από τις 18 Μαΐου 2020 και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει το 25% των ιδιοκτητών ακινήτων, να ελέγξουν τυχόν λάθη στην καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων στο Κτηματολόγιο, καθώς εκείνο το διάστημα θα κάνουν έναρξη δύο προγράμματα προανάρτησης και 12 ανάρτησης σε όλη την Ελλάδα

Τα δύο αυτά στάδια στη διαδικασία της κτηματογράφησης αφορούν σε πάνω από 3.000.000 ιδιοκτήτες.Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στον Δήμο Αθηναίων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανάρτηση ξεκινά την 1η Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας μόλις το 20% των ιδιοκτήτων ακινήτων έλεγξε και επικαιροποίησε τα στοιχεία που δήλωσε το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η ανάρτηση διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού και τέσσερις για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων μένουν στο εξωτερικό αλλά και το Δημόσιο.

Μέσω της ανάρτησης αναδεικνύονται ζητήματα για πρώτη φορά τα οποία δεν τα γνώριζε κανείς ακόμη κι αν υπήρχε συμβόλαιο ή άδεια οικοδομής, καθώς για πρώτη φορά συναντιόνται όλες οι διοικητικές πράξεις στον ίδιο χάρτη.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr