ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: 333 απαντήσεις στη μεγάλη έρευνα του biskotto.gr για τις προθέσεις των Κισαμιτών – WebTV

Με στόχο να μεταδώσουμε μια λογική προοδευτικής σκέψης και εξευγενισμού του πολιτικού διαλόγου, επιχειρήσαμε αυτή την μεγάλη έρευνα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Πρόκειται για ερασιτεχνική δημοσκόπηση που όμως κατέγραψε ένα ικανοποιητικό δείγμα στην πόλη της Κισάμου και σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Μηθύμνης και Ιναχωρίου. Έχοντας μάλιστα ως οδηγό τις εκλογές του 2014, προσπαθήσαμε στο μέτρο του δυνατού να καταγράψουμε απόλυτη ισορροπία λαμβάνοντας δείγμα τηρουμένων των αναλογιών (55% Κίσαμος – 28% Μήθυμνα – 17% Ιναχώριο).

Πόρτα – πόρτα και χέρι – χέρι, με χειρόγραφες μυστικές απαντήσεις βρεθήκαμε απέναντι σε κόσμο που και ήθελε να συμμετέχει, αλλά και επιδοκίμασε με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή για την ύψιστη των δημοκρατικών διαδικασιών. Το δικαίωμα του «εκλέγειν». Έτσι λάβαμε 333 απαντήσεις σε 6 βασικά ερωτήματα.

Πρόκειται για λαϊκή, αυθεντική έρευνα που στόχο έχει να ανοίξει τον πολιτικό διάλογο και αποτύπωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως ο κόσμος σκέφτεται να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα και ποια είναι τα πρόσωπα που θα ήθελε να εξουσιοδοτήσει για τη διαχείριση του δημόσιου βίου. Οι δημοσκοπήσεις βέβαια – η ιστορία το απέδειξε πολλάκις – καταγράφουν μόνο κάποιες τάσεις του εκλογικού σώματος και τίποτα παραπάνω. Όσο καλά κι αν είναι προετοιμασμένες, η ενημέρωση που προσφέρουν, θα είναι πάντα ελλειμματική και απλώς θα δίνουν μια αποσπασματική εικόνα των προθέσεων του κόσμου. Κι αυτό γιατί πολύ απλά αυτές οι μετρήσεις περιγράφουν στοιχεία που χαρακτηρίζονται από έντονη αστάθεια και πολλές μεταβλητές παραμέτρους.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 898 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης