Βασιλάκης: «τα πλάνα της Aegean για το αεροδρόμιο στο Καστέλι»

Την ευκολότερη προοπτική επέκτασης περιόδου έχει η Κρήτη, καθώς είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά της χώρας όπως ανέφερε στο Cretalive ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, μιλώντας για την παρουσία της αεροπορικής εταιρείας στο νέο αεροδρόμιο που δρομολογείται στο Καστέλι.

Η Aegean που διαθέτει 8 συνολικά αεροπλάνα στο νησί, έχοντας 6 στο Ηράκλειο και 2 στα Χανιά αναμένει την ολοκλήρωση του έργου του νέου αερολιμένα που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τέλος του 2026 και θα τεθεί σε λειτουργία την σεζόν του 2027.

«Ελπίζω τον Μάρτιο του 2027 να πετάξουμε από το Καστέλι», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, τονίζοντας ότι άπαξ τη λειτουργία του, ο νέος αερολιμένας πρέπει να είναι και ο μοναδικός για το Ηράκλειο. «Για οποιονδήποτε συνδέεται με την λειτουργία των αεροδρομίων δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από δύο αεροδρόμια στην ίδια περιοχή».

Ευτύχιος Βασιλάκης
Ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης

Ανακαινίζει τα lounge

Επιπλέον, η Aegean, η οποία τον Απρίλιο εγκαινίασε το νέο business lounge 1.250 τ.μ στην εκτός Schengen περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και αρχές του έτους το αντίστοιχο Business Lounge στο Ελ.Βενιζέλος στον χώρο Intra Schengen, εξετάζει να προχωρήσει στην ανακαίνιση του lounge που διαθέτει στο αεροδρόμιο της Κύπρου.  Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία business lounge και στο νέο αεροδρόμιο της Κρήτης δεδομένης και της αυξημένης τουριστικής ροής που συγκεντρώνει το νησί.

«Θετική η είσοδος του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο»

Αναφορικά με την επικείμενη είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο, ο κ. Βασιλάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει μεγάλη κερδοφορία (τα εκτιμώμενα έσοδα να κυμαίνονται μεταξύ €800 εκατ. και €1 δισ.) και ότι το timing για κάτι τέτοιο είναι θετικό. 

«Η είσοδος του Aεροδρομίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ενιχύσει και θα οφελήσει το Χρηματιστήριο, ενώ για το ίδιο το Αεροδρόμιο δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Πρόκειται νομίζω για μια πολύ καλή ιδέα που θα φέρει περισσότερα οφέλη από ότι εάν πουληθεί. Μην ξεχνάμε ότι το fund του Καναδά που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο, είναι super long term driven και είναι ό,τι καλύτερο είδος επενδυτή. Επίσης, τα δικαιώματα που έχει το Αεροδρόμιο απέναντι στο ελληνικό δημόσιο είναι καθορισμένα από την σύμβαση ενώ η διαχείριση του γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν και πάει καλά, επομένως το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο».

cretalive.gr
Στέλλα Αυγουστάκη

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25187 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη