Κρήτη πέντε αστέρων | αύξηση κλινών υψηλής ποιότητας

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο 2010-2019 παρατηρήθηκε αύξηση των διαθέσιμων κλινών μέσω επενδύσεων αλλά και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με τη σημαντική αύξηση των κλινών των πολυτελών ξενοδοχείων (5 αστέρων).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 78% της συνολικής δυναμικότητας των κλινών της χώρας βρίσκεται σε πέντε περιφέρειες (Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Κεντρική Μακεδονία και Αττική), που αποτελούν και τους κύριους προορισμούς ξένων επισκεπτών.

Όσον αφορά τις διακοπές πολυτελείας, παρατηρείται ότι τα πολυτελή ξενοδοχεία διαμοιράζονται κυρίως στις νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ η συμμετοχή των πολυτελών ξενοδοχείων στους κύριους προορισμούς υπερβαίνει το 20%, με εξαίρεση τα νησιά του Ιονίου. Στους δευτερεύοντες προορισμούς φαίνεται ότι κυριαρχούν τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.

Σχετικά με το κόστος διαμονής στα ξενοδοχειακά καταλύματα, παρατηρείται πτώση των τιμών, γεγονός που κατέστησε το συγκεκριμένο προϊόν πιο ελκυστικό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταδιακά αύξηση των τιμών, για την οποία κυριότεροι παράγοντες είναι εν μέρει ο φόρος διαμονής που επιβλήθηκε στον κλάδο από την 1 Ιανουαρίου του 2018, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση που συντελέστηκε με την αύξηση των πολυτελών ξενοδοχειακών κλινών.

Μοιραστείτε την είδηση