Δήλωση ενοικιαζόμενων δωματίων στα Χανιά | πρόστιμο 1.000 ευρώ

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δηλωθεί ο διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων και στο Νομό Χανίων, στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ, αλλιώς οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες στα Χανιά που είτε αγνοούσαν τη συγκεκριμένη υποχρέωση είτε αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη δήλωση, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με φοροτεχνικούς, να υπάρξουν ουρές τις προηγούμενες ημέρες στο Επιμελητήριο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για παράταση της διαδικασίας έως 31 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί στις 27 Μαΐου 2019 (αρ. πρωτ. 824) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «Κύκλος» αλλά και από την αντιπροσωπεία των 7 Ομοσπονδιών Τουριστικών Καταλυμάτων, κατά τη συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργο Τζιάλλα, στις 6 Ιουνίου 2019.

Για τον έλεγχο και την καταχώρηση του διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Ελέγξτε αν έχετε καταχωρήσει τον διακριτικό σας τίτλο στο ΓΕΜΗ πληκτρολογώντας στο σύνδεσμο https://www.businessregistry.gr/publicity/index τον ΑΦΜ της επιχείρησης σας.
  • Αν εμφανίζεται στην καρτέλα της Δημοσιότητας του ΓΕΜΗ ο Διακριτικός Τίτλος της επιχείρησης σας, αυτό σημαίνει ότι έχει καταχωρηθεί.
  • Εφόσον έχει καταχωρηθεί, εκτυπώστε την εικόνα της επιχείρησής σας από τη δημοσιότητα του ΓΕΜΗ και προσκομίστε τη στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.
  • Αν δεν εμφανίζεται ο διακριτικός σας τίτλος θα πρέπει να υποβάλλετε Αίτηση προέγκρισης Διακριτικού Τίτλου, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες.
  • Η Υπηρεσία αφού ολοκληρώσει την έρευνα στα Μητρώα του ΓΕΜΗ θα σας χορηγήσει εγγράφως απάντηση εάν ο διακριτικός τίτλος που επιθυμείτε είναι ελεύθερος ή όχι.
  • Σε περίπτωση που λάβετε αρνητική απάντηση θα πρέπει να υποβάλετε εκ νέου αίτηση προέγκρισης για διαφορετικό Διακριτικό Τίτλο ακολουθώντας και πάλι την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω.
  • Σε περίπτωση που λάβετε θετική απάντηση τότε:

Α) Αν είστε εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, η καταχώρηση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή αίτησης τροποποίησης του καταστατικού της εταιρείας σας στο ΓΕΜΗ και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

Β) Αν είστε ατομική επιχείρηση, τότε η καταχώρηση του διακριτικού σας τίτλου πραγματοποιείται με την υποβολή Αίτησης καταχώρησης διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ και έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

Μοιραστείτε την είδηση