Τουρισμόςνέαπρωτοσέλιδο Α

Airbnb | τι ισχύει με το όριο των 60 ημερών

Το νέο πλαίσιο ρύθμισης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρουσίαση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

«Μπαίνει ΦΠΑ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά και όλες οι άλλες επιβαρύνσεις όπως και ένα τέλος ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, ύψους 1,5 ευρώ / ημέρα», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η έναρξη δραστηριότητας εάν ένας ιδιοκτήτης έχει πάνω από 2 ακίνητα. Το 75% των εγγεγραμμένων στο Μητρώο έχει ένα έως 2 ακίνητα συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας τα όρια για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Οι 60 μέρες αναφέρονται σε συγκεκριμένη μίσθωση, όχι για όλο το έτος. Πάνω από 60 ημέρες θα είναι αστική μίσθωση. Και τις 52 εβδομάδες αν θέλει κάποιος, για κρατήσεις μίας π.χ. εβδομάδας θα μπορεί να διαθέτει το ακίνητό του» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος τόνισε ότι λαμβάνει υπόψη τα όσα συμβαίνουν στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά και την τάση της αγοράς, καθώς το 20% των διανυκτερεύσεων είναι σε αυτή τη μορφή διαμονής.

news247.gr

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr