νέαπρωτοσέλιδο ΑΤέχνες & Πολιτισμός

Σε μνημεία του Αποκόρωνα | δήμαρχος και κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Επίσκεψη σε δύο σημαντικά μνημεία του Δήμου Αποκορώνου πραγματοποίησαν ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο ειδικός άμισθος συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, Μιχάλης Ανδριανάκης και κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων με επικεφαλής την προϊσταμένη, Ελένη Παπαδοπούλου και τον υπεύθυνο των συνεργείων της Εφορείας, Μανώλη  Τσιτσιρίδη.

Προβλήματα, τόσο στον σημαντικό βυζαντινό Ναό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, διαπιστώθηκαν μετά από την επιτόπια αυτοψία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κυριακοσελλίων, ενώ αποφασίσθηκε η άμεση, από κοινού, αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων σε συνεργασία με την τοπική Ενορία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην ελληνιστική γέφυρα (Ελληνική Καμάρα), όπου έχει ολοκληρωθεί η α’ φάση των εργασιών στερέωσης – συντήρησης του μνημείου, που είχαν προκληθεί από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου 2019, από το έμπειρο συνεργείο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, και συζητήθηκε η β’ φάση των εργασιών που θα προκύψουν μετά την έγκριση της  μελέτης.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή