Σαρώνει ο «Joker» με 11 υποψηφιότητες | BAFTA
11 υποψηφιότητες, τις περισσότερες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) που θα απονεμηθούν φέτος, συγκεντρώνει η ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς, ενώ ακολουθεί, με 9 υποψηφιότητες, η ταινία «1917» του Σαμ Μέντες η οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία δράματος και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Μέντες.
Ο «Joker» προηγείται σε υποψηφιότητες της ταινίας «Ο Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε και «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, παρόλο που η τελευταία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ– που συγκεντρώνουν από 10 υποψηφιότητες έκαστη.
Συγκεκριμένα, ο «Joker» είναι υποψήφιος για τα BAFTA κυρίως στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου, στην τελετή απονομής των βραβείων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ Υποψήφιοι για το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου είναι εκτός του Χοακίν Φοίνιξ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο («Κάποτε στο Χόλιγουντ»), ο Άνταμ Ντράιβερ («Ιστορία Γάμου»), ο Τάρον Έγκερτον («Rocketman») και ο Τζόναθαν Πράις («Οι Δύο Πάπες»).
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή που θα γίνει στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου, μια εβδομάδα πριν από την τελετή απονομής των αμερικανικών βραβείων Όσκαρ.