Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

ΟΑΚ | εορτή Αγίου Μακαρίου και ανάγνωση βιβλίου

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, στον οποίο η ΟΑΚ έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος. 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, η Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού θα τελεσθεί στις 16:00 υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αγαθάγγελου.

Στη συνέχεια η Λογοτέχνιδα Μαρινέλλα Βλαχάκη, θα αναγνώσει το θεατρικό μονόλογο του βιβλίου της «Σταθούλα. Ράφτρα εκ Πόντου». Ένα βιβλίο που η ηρωίδα θα μάς μεταφέρει τα διλήμματα, τα αδιέξοδα, τον πόνο και την απελπισία του ξεριζωμού του ανθρώπου και τα οφέλη μιας «πρόσωπο προς πρόσωπο» επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2023 θα τελεσθεί η ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος. 

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ  και  ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο. Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις Ηπείρους έχουν δωριθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, αλλά και ως ανθρωπότητα, να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr