Πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων γονιών και παιδιών, η εκδήλωση – ομιλία για το βιβλίο, με θέμα «Το βιβλίο ο καλύτερος φίλος του παιδιού και ο καλύτερος σύμμαχος του γονιού» που σήμανε την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων δράσεων της Ι.Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου.

Ομιλήτρια ήταν η συγγραφέας παιδικού βιβλίου, Κατερίνα-Δανδουλάκη-Χιόνη ενώ παράλληλα, στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου, λειτούργησε έκθεση παιδικού βιβλίου.

Ακολούθησε βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής με τους μαθητές του Ωδείου της Μητροπόλεως στις Σχολές: Λαούτου, Λύρας, Βιολιού, Μαντολίνου να παρουσιάζουν παραδοσιακά Κάλαντα και τραγούδια.
Εορταστική Συναυλία από τις Σχολές Κλασικών και Μοντέρνων Οργάνων του Ωδείου της Μητροπόλεως: Μουσικής Προπαιδείας, Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Κλασικού Βιολιού, Κιθάρας, Μπάσου, Αρμονίου, με την συμμετοχή της Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως και την Παιδική Ορχήστρα του Ωδείου Ι. Μανιουδάκης.  

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές και εγκάρδιες ευχαριστίες του στους έμπειρους και καταξιωμένους Καθηγητές του Ωδείου της Μητροπόλεως ως και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ.Ιωάννη Καστρινάκη για την «ποιότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα τους», καθώς όπως ανέφερε: «140 και πλέον παιδιά και έφηβοι φοιτούν στις Σχολές του Ωδείου, σπουδάζοντας την μουσική και καλλιεργώντας τον ψυχικό τους κόσμο», σημειώνοντας: «Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που στην πεζή καθημερινότητα του σήμερα δεκάδες παιδιά του τόπου μας μέσω της μουσικής που σπουδάζουν στο Ωδείο της Ι. Μητροπόλεως μας δεν μυούνται απλά στον χώρο της τέχνης και της μουσικής αλλά σμιλεύουν την ψυχή και την καρδιά τους, καθώς η μουσική καλλιεργεί τον έσω άνθρωπο, ανοίγοντας του ορίζοντες ζωής. Τα Χριστούγεννα που και πάλι καλούμεθα να βιώσουμε σε λίγες ημέρες, κατ΄ εξοχήν γιορτή αγάπης, καλούν όλους μας να ανοίξουμε διάπλατα τις ψυχές και τις καρδιές μας για να βρει κατάλυμα ο Χριστός που και πάλι γεννιέται στον κόσμο, για να διαλύσει το πηχτό σκοτάδι που βασιλεύει στις ψυχές μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος «ευφρόσυνα, χαρούμενα, ευλογημένα και φωτεινά Χριστούγεννα».

Παράλληλα απονεμήθηκαν πτυχία σε πτυχιούχο του Ωδείου στο Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής ως επίσης και στο Τμήμα Βιολιού. Κατά το 5/ήμερο των εκδηλώσεων λειτουργεί παζάρι στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου για την ενίσχυση του ΕΕΕΚ Κισάμου (ειδικό Σχολείο).

Οι επόμενες δράσεις:

  • Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30

«Μελίρρυτες ιστορίες»- Οι μαγείρισσες της Μητροπόλεως Βίκυ, Μαρία, Γωγώ ψήνουν μαζί με τα παιδιά γιορτινά εδέσματα.  Για μικρούς ζαχαροπλάστες Νηπιαγωγείου  & Δημοτικού.

  • Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30

«Παραμύθι δίχως δράκους, αλλά με καλικάντζαρους..»- Δραματοποιημένο παραμύθι με παιδιά και εκπαιδευτικούς και την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Καλογεράκη Δημήτρη. Για παιδιά Νηπ/γείου κ΄ Δημ/κού

Θα λειτουργεί παράλληλα και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την ενίσχυση του ΕΕΕΚ Κισάμου

Συμμετέχει και ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου

Μοιραστείτε την είδηση