Τέχνες & Πολιτισμόςνέα

«Μουσικοχορευτικοί δρόμοι της Κισάμου» | συναυλία από την ΕΠΟΦΕΚ

Δράση αφιερωμένη στην Κισαμίτικη Μουσικοχορευτική Παράδοση με τίτλο: «Μουσικοχορευτικοί δρόμοι της Κισάμου-Ταξιδεύοντας στους ήχους και τα ζάλα της Κισάμου», πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΟΦΕΚ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, το Δήμο  Κισάμου , το Δήμο Πλατανιά, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών-Ίδρυμα Καψωμένου.

Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή καταξιωμένων Κισαμιτών καλλιτεχνών, χορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων ριζίτικου τραγουδιού, οι οποίοι παρουσίασαν με τα τραγούδια και τους χορούς τους, την Κισαμίτικη Μουσικοχορευτική Παράδοση. Ακολούθησε κρητικό γλέντι για όλους τους παρευρισκομένους.

Συμμετείχαν αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες:

Οι μουσικοί,  Αναγνωστάκης Δημήτρης, Γιακουμάκης Γιάννης, Μυλωνάκης Γιώργος, Μενεγάκης Γιάννης, Κουμής  Λευτέρης, Κονταξάκης Γρηγόρης, Σκουνάκης Γιώργος, Ηλιάκης Στέλιος, Νταουντάκης Μανώλης, Χαρχαλάκης Νίκος, Θεοδωράκης Λευτέρης, Ρενιέρης Νίκος, Ατσαλάκης Γρηγόρης.

Τα μουσικά «φυντάνια» -νέοι μουσικοί της Κισάμου: Ανδρουλάκης Ηλίας, Πατεράκης Στέφανος , Ρουπάκης Ηλίας, Σκαλιδάκη Ειρήνη, Στυλιανακάκης Ιωάννης, Τσατσαρωνάκης Αντώνης, Φανουργιάκης Γιάννης, Ψαρουδάκης Γιώργος.

Η Ριζίτικη παρέα Καλλιθέας και ο Σύλλογος Ριζιτών «Η Κίσαμος».

Τα χορευτικά συγκροτήματα Πελασγοί και το  Χορευτικό Συγκρότημα  Άλκηστης  Ξηρουχάκη «Η  Κίσαμος».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr