Κίσαμος | επίσκεψη Σκανδαλίδη στον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρ. Υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, συνοδευόμενος από στελέχη του Κινήματος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ. Σκανδαλίδη για την επίσκεψη, ενημερώνοντας τον για το προνοιακό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματοςτης, σημειώνοντας: «Η Μητρόπολης μας, η Εκκλησία γενικότερα, επιτελεί τεράστιο έργο σε ό,τι αφορά την πρόνοια και την φιλανθρωπία, μέσα από τις πολλές και ποικίλες δομές και δράσεις Της. Έργο που συντελεί, ουσιαστικά και έμπρακτα, στην διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Έργο, το οποίο, διαχρονικά, η κεντρική εξουσία ως και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν συνδράμουν ως οφείλουν και έχουν χρέος, στο βαθμό που πρέπει και μπορούν. Ευτυχώς που υπάρχουν τα διεθνώς ανεγνωρισμένα Κοινωφελή Ιδρύματα της Χώρας μας, τα οποία μετά από αυστηρές αξιολογήσεις που έχουν κάνει, έχουν εντάξει το Αννουσάκειο Ίδρυμα σε, κατά καιρούς, χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις υποδομών, συμβάλλοντας όχι μόνο εις την δημιουργία νέων δομών, αλλά και την ποιοτική του αναβάθμιση».

Καθώς υπήρξε ενδιαφέρον ενημέρωσης, ακολούθησε αναλυτικότερη αναφορά των τομέων και δράσεων του Αννουσάκειου από τον Διοικητικό Δντή του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη.

Ο κ. Σκανδαλίδης, αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή και φιλοξενία, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το επιτελούμενο έργο του Αννουσάκειου, σημειώνοντας: «Η Εκκλησία έχει επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος του προνοιακού έργου, το οποίο επιτελεί με οργάνωση και συνέπεια. Είναι αξιέπαινο το έργο που μέσω του Αννουσάκειου επιτελείται στον τόπο αυτό», δηλώνοντας την συμφωνία του στο ότι η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουν να στηρίζουν και να ενισχύουν τις δομές αυτές.»

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προσέφερε στον κ. Σκανδαλίδη Εικόνα του Οσίου Νικηφόρου και εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως, σε όλη δε την συνοδεία του το Ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως.   

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη