«Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη» | ο Νίκος Ψιλάκης στην ΟΑΚ

Ακόμη συνάντηση των μελών της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ «Το Φως», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Σε αυτήν τη συνάντηση η ΟΑΚ φιλοξένησε τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη, με τον οποίο τα μέλη της Λέσχης συζήτησαν για το ιστορικό μυθιστόρημά του, με τίτλο: «Κι οι θάλασσες σωπαίνουν». Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ένα από τα πιο σκοτεινά περιστατικά της ναζιστικής κατοχής: η βύθιση του πλοίου «Τάναϊς», που μετέφερε, κλεισμένους στ’ αμπάρια του, Έλληνες ομήρους, Ιταλούς αντιφασίστες και όλους τους Εβραίους της Κρήτης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα και τα μέλη της Λέσχης. Η κα Αικατερίνη Καρκαλά, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ,  ενημέρωσε τα μέλη της Φιλαναγνωσίας για τη Φωτογραφική Έκθεση για τον Renato Mordo, τον πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, με τίτλο: «Renato Mordo. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων», σε επιμέλεια του ελληνιστή Τόρστεν Ίσραελ / Torsten Israel.

Τέλος, τα μέλη αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης.

Στο τέλος, ο συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο του στα μέλη της Λέσχης και φυσικά για τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη