Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος Πλατανιά | εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς Ταυρωνίτη και Καμισιανών, διοργάνωσε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 τιμητική εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες της περιοχής, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων στην παραλία Ταυρωνίτη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Πλατανιά για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε «ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Πλατανιά, για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, έχουν στόχο, όχι μόνο να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη αλλά και να κάνουν ευρύτερα γνωστές σελίδες από την τοπική μας ιστορία».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών Γιάννης Γιακουμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής , στην αντίσταση που προέβαλαν απέναντι στους κατακτητές οι κάτοικοι της γύρω περιοχής και στην εκτέλεση δώδεκα από αυτούς, ως αντίποινα. Μετά την ομιλία ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων και απόδοση ριζίτικου  τραγουδιού από τη Ριζίτικη Παρέα της Καλλιθέας.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, κ Χρήστος Αρχοντάκης  και η κα Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μανόλης Ντουντουλάκης και Δημήτρης Ανθούσης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ταυρωνίτη κ. Γιώργος Νταγκουνάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμισιανών κ. Χαράλαμπος Μανωλακάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταυρωνίτη κα Ευτυχία Κατάκη και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος ακολούθησε κέρασμα από το Δήμο.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr