νέαπρωτοσέλιδο ΓΤέχνες & Πολιτισμός

«Δασκαλογιάννης – Καγιαλές και άλλες ιστορίες» | παρουσίαση βιβλίου

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου, παρουσιάζουν στον χώρο του ιδρύματος (στο παλαιό σχολείο, «Πύργος» Αλικιανός) το βιβλίο του Δημήτρη Ανδρικίδη «Σαν ένα τρένο που δεν σταματάει ποτέ. Δασκαλογιάννης – Καγιαλές και άλλες ιστορίες».

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην αυλή του Ιδρύματος Καψωμένου (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο του ιδρύματος).

Χαιρετίζουν:

-ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος ψυχικής υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Μιλάνε για το βιβλίο:
Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, δημοσιογράφος-φιλόλογος
Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, εκπαιδευτικός – συγγραφέας
& ο Δημήτρης Ανδρικίδης, συγγραφέας του βιβλίου

Δυο ιστορικές μυθοπλασίες, μια μικρή, μία ελάχιστη γεύση από το χθες. Ένα νοσταλγικό ταξίδι, ίσως κάπως βαθυστόχαστο, που φέρνει ξανά σε καθενός τη σκέψη δύο ένδοξους Κρητικούς: τον μεγάλο πατριώτη, τον Εθνομάρτυρα Δασκαλογιάννη, από την Ανώπολη Σφακίων, μα και τον άλλο, τον αμίμητο επίσης, τον ηρωικό Σπύρο Καγιαλέ ή Καγιαλεδάκη από τα Χανιά, τον απλό άνθρωπο του λαού… Ένα συγκινητικό ταξίδι στο παρελθόν, μα κι από την άλλη, λίγες σκόρπιες λογοτεχνικές πινελιές. Κάποιοι ανθρώπινοι χαρακτήρες, κάποιες στάσεις ζωής. Μέσα από τα άφθονα καμίνια του εικοστού πρώτου αιώνα, αυτού εδώ του αποκαλυπτικότατου αιώνα…

Ο Δημήτρης Ανδρικίδης, γεννήθηκε στα Χανιά, από Μικρασιάτες γονείς. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά, επί σειρά ετών, στον εμπορικό χώρο. Έχει παρακολουθήσει σπουδές κοινωνιολογίας στην Αθήνα και ομιλεί δύο ξένες γλώσσες. Κατά καιρούς, έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε Χανιώτικες εφημερίδες και σε Αθηναϊκά περιοδικά. Στην δεκαετία του ‘80, βραβεύτηκε από μεγάλο δεκαπενθήμερο περιοδικό για μία κοινωνική έρευνά του. Πρόσφατα, το 2016, πήρε την τέταρτη θέση, σε Πανελλήνιο λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Το βιβλίο «Σαν ένα τραίνο που δεν σταματάει ποτέ», είναι το πρώτο έργο του που εκδίδεται. Υπό έκδοση, από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, είναι η ποιητική του συλλογή, με τίτλο «Εξ’ ακανθών».

Πίνακας εξωφύλλου: Μανώλης Τσιριντουλάκης
Επιμέλεια: Μάκης Πέτσας

Δασκαλογιάννης, Καγιαλές, και άλλες ιστορίες» | RethNea.gr


Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr