Χωρίς τίτλο στο Φως | οι δημιουργίες των Δ. Κουφάκη και Κ. Γλεντουσάκη (photos)

Δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι δημιουργοί, Κισαμίτες στην καταγωγή, η Δήμητρα Κουφάκη και ο Κώστας Γλεντουσάκης, αποφάσισαν να ενώσουν το «χάρισμα» αλλά και την αγάπη τους για την φωτογραφία σε μία κοινή έκθεση, στο Νεώριο Μόρο, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Η κοινή έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου και έως την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου τα έργα θα συνεχίσουν να κοσμούν και να χρωματίζουν, με καλλιτεχνικές πινελιές, τον χώρο του ιστιοπλοϊκού Όμίλου, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει τις ξεχωριστές φωτογραφίες των δημιουργών.

Οι δύο δημιουργοί, μιλώντας στο biskotto.gr, εξέφρασαν τις σκέψεις τους για την έκθεση, τη θεματική αλλά και τα βαθύτερα νοήματα που ενυπάρχουν στα έργα τους.

Δήμητρα Κουφάκη | «Κατευθείαν στο φως»

Η Δήμητρα συλλέγοντας φωτογραφίες από τα τελευταία έτη, από το 2015 έως και το 2019, επέλεξε να ονοματίσει την έκθεση φωτογραφιών της με τον τίτλο «Κατευθείαν στο φως».

Οι φωτογραφίες της έκθεσης, με θέμα το μινιμαλιστικό τοπίο, διακρίνονται από ομοιομορφία στο στιλ αλλά και στο ύφος, ενώ σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει η έννοια του φωτός. Η ίδια υπογραμμίζει:

«Στον τρόπο που δουλεύω τονίζω το φως, κατά την λήψη και κατά την επεξεργασία και διαπίστωσα ότι για να τονιστεί το φως πρέπει να υπάρχουν οι σκούροι και οι γκρι τόνοι και έκανα ένα παραλληλισμό για τη ζωή μας. Οι θετικές μέρες και όλα τα χαρούμενα που μας συμβαίνουν αναδεικνύονται και εκτιμούνται όταν έχουν προηγηθεί κάποια σκοτάδια και στενοχώριες», κατέληξε, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μια φιλοσοφική διάσταση στις δημιουργίες της.

Τα χελιδόνια
Το αγέρωχο δέντρο
Ισορροπία
Το πρώτο φως

«

Σιωπή

Κώστας Γλεντουσάκης | «Άνευ Τίτλου»

Η έκθεση του Κώστα φέρει τον πρωτότυπο και ξεχωριστό τίτλο «Άνευ Τίτλου», καθώς όπως ο ίδιος δηλώνει, «η έκθεση και τα εκθέματα της αποτελούνται από διαφορετικά concept».

«Ένας τίτλος «άνευ τίτλου» θα ήταν προτιμότερος και έτσι θα άφηνα τον κόσμο να δώσει μόνος του τον τίτλο που ήθελε σε κάθε φωτογραφία. Κι αν το σκεφτούμε φιλοσοφικά, δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε τίτλο στα πάντα», προσθέτει ο δημιουργός.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή

Μαρία Αριανούτσου έχει δημοσιεύσει 2012 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Μαρία Αριανούτσου