Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: «κοιτάζουμε το αύριο για το καλό του τόπου και του λαού μας»

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του και το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ Β΄ στον δημοσιογράφο Γιάννη Καλαϊτζάκη και στο ραδιοσταθμό του Ρεθύμνου TEAM FM 102, το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022.

Ο κ.κ. Ευγένιος έδωσε το δικό του μήνυμα ενότητας που πρέπει να διαφυλαχτεί για να μην υπάρξει διχασμός στο λαό.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων, ενώ αναφέρθηκε και ενότητα αλλά και την αρχή της συνοδικότητας της Εκκλησίας.

«Προχωρούμε αφήνοντας πίσω τα λυπηρά και κοιτάζοντας το αύριο για το καλό του τόπου και του λαού μας», ανέφερε ο κ.κ. Ευγένιος.

«Οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται θα πρέπει να συζητούνται και όχι να διχάζουν «πολλοί επιδιώκουν τον διχασμό του λαού καταστρέφοντας την ενότητα και την ειρήνη. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να ανατραπεί. Οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ενότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Παράλληλα αναφερόμενος στην αξία της συνοδικότητας στους κόλπους της Εκκλησίας σημείωσε «ότι θα πρέπει να επεκταθεί υποσχόμενος ότι θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις το συνοδικό αυτό σύστημα.»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Μοιραστείτε την είδηση